nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO ICT

De mbo opleiding MBO ICT comfortabel vanuit huis volgen? Met onze thuisstudie-vergelijker ontdek je toonaangevende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein MBO Basisopleidingen. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsaanbieders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO ICT! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding is er al vanaf €335,81 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Geen vast studieschema.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Behulpzame docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In mei 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies MBO ICT mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO ICT9 maanden€335,81Meer informatie
LOIMBO ICT-beheerder24 maanden€2592,00Meer informatie
MBO ICT op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding MBO ICT thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker vergelijk je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein MBO Basisopleidingen? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO ICT(duaal of voltijd). Binnen deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met je werk, sportactiviteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO ICT is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten MBO ICT thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO ICT is er nu al vanaf €335,81 via bijv. NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO ICT thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO ICT: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding duurt grofweg 9 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een specifieke MBO ICT vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school check je alle noodzakelijke details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals o.a. Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Christelijke Hogeschool Ede. Mogelijk krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen verstrekken ook een MBO ICT klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem check je de meest handige tools voor je mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-ict

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Wellness tot een opleiding als HBO Implementing a Software-Defined Datacenter 745, en uiteraard ook de MBO ICT zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn situatie? Onderstaand vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie MBO ICT online versneld volgen is mogelijk vanaf €335,81. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO ICT. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je weten of een baan als ICT-medewerker iets voor jou is? Tijdens de mbo basisopleiding ICT maak je kennis met dit belangrijke beroep, waar steeds meer vraag naar is. Je volgt een aantal vakken uit de volledige MBO-opleidingen ICT niveau 2 en niveau 3 en verdiept je in hardware, software en verbindingen. Een ICT-medewerker maakt systemen en apparatuur gebruiksklaar en zorgt dat deze goed onderhouden worden. Lijkt dit werk jou interessant? Start dan vandaag nog met de mbo basisopleiding ICT!

Daarom kies je voor MBO ICT van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal
 • Geen stage
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie