nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Financiële beroepen

De mbo opleiding MBO Financiële beroepen zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je erkende thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied MBO Basisopleidingen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk direct professionele thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Financiële beroepen! Een passende opleiding voor iedereen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en docenten uit het werkveld. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €681,75 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie MBO Financiële beroepen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Financiële beroepen9 maanden€681,75Meer informatie
MBO Financiële beroepen thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Financiële beroepen thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier check je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein MBO Basisopleidingen? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Financiële beroepen(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met een drukke baan, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een mbo opleiding MBO Financiële beroepen is online snel te regelen. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Vanzelf wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een MBO Financiële beroepen thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Financiële beroepen kun je al volgen vanaf €681,75 bij NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer jongeren kiezen voor een studie aan huis. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Financiële beroepen thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Financiële beroepen: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding kost je plusminus 9 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende MBO Financiële beroepen vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school tref je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven als Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC Tilburg. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse instellingen beschikken over een MBO Financiële beroepen klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je snel de meest handige tools voor je mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: video’s, praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-financiele-beroepen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Time management tot Levensreddend Handelen voor Kinderen, en uiteraard ook de MBO Financiële beroepen zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In de beschrijving hierna vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie MBO Financiële beroepen online versneld volgen kost om en nabij de €681,75. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is relevant voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Financiële beroepen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Ben je goed met cijfers en kun je het overzicht bewaren? Dan is de mbo basisopleiding Financiële beroepen jouw ideale startpunt voor een financiële carrière. Je verdiept je tijdens deze opleiding in bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Je leert o.a. kasboeken bewerken, facturen opstellen en offertes en orders beheren. Voor de mbo basisopleiding Financiële beroepen heb je geen vooropleiding nodig en je hoeft geen stage te lopen. Studeer in je eigen tempo en haal een officieel NTI-diploma!

Daarom kies je voor MBO Financiële beroepen van het NTI:

 • Officieel NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie