nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Interieuradviseur

De mbo opleiding MBO Interieuradviseur comfortabel vanuit huis volgen? Via onze vergelijker bekijk je toonaangevende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied MBO Basisopleidingen. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk goede thuisopleidingen van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als NTI en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Interieuradviseur! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €682,88 bij NTI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies MBO Interieuradviseur juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Interieuradviseur6 maanden€682,88Meer informatie
MBO Interieuradviseur op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding MBO Interieuradviseur vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein MBO Basisopleidingen? Een goede optie is de online thuisstudie MBO Interieuradviseur(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, andere interesses en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Interieuradviseur is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven MBO Interieuradviseur thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken met een telefoon of PC (ook tablets). Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Interieuradviseur kan men aanschaffen vanaf €682,88 bij bijvoorbeeld NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Interieuradviseur thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Interieuradviseur: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding kun je afronden grofweg 6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een relevante MBO Interieuradviseur vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina vind je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen zoals o.a. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Amsterdam School of Real Estate. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende instellingen faciliteren ook een MBO Interieuradviseur klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek check je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, webinars, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-interieuradviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Certified UML Professional tot aan Autotechniek Voor Beginners, en uiteraard ook de MBO Interieuradviseur zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Docenten met ervaring uit het vak
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Zelf een thuisstudie MBO Interieuradviseur online volgen kan al vanaf €682,88. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding is geschikt voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Interieuradviseur. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Vind je het leuk om ruimtes in te richten en te decoreren? En lijkt het je fantastisch om advies te geven over meubelen, stoffering, vloerbedekking en bekleding? Dat is de mbo basisopleiding Interieuradviseur echt iets voor jou! Je gaat aan de slag in de woonbranche. Jouw functie is creatief en geen dag is hetzelfde. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze boeiende opleiding.

Daarom kies je voor MBO Interieuradviseur van het NTI:

 • Inclusief studiemateriaal
 • Persoonlijke begeleiding van een mentor
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie