nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Juridisch-administratief dienstverlener

De mbo opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je tientallen thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied MBO Basisopleidingen. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken meteen populaire thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande scholen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €798,75 via NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies MBO Juridisch-administratief dienstverlener juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Juridisch-administratief dienstverlener6 maanden€798,75Meer informatie
MBO Juridisch-administratief dienstverlener online vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Verder groeien binnen het domein MBO Basisopleidingen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Juridisch-administratief dienstverlener(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijzen MBO Juridisch-administratief dienstverlener thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener kun je bestellen vanaf €798,75 via NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer mensen zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het niveau niet te hoog? Hierna lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Juridisch-administratief dienstverlener thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Juridisch-administratief dienstverlener: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een passende MBO Juridisch-administratief dienstverlener vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders als Laudius zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Marnix Academie. Daarnaast levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere instanties hebben ze mogelijkheid voor een MBO Juridisch-administratief dienstverlener klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving vind je de meest handige tools voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-juridisch-administratief-dienstverlener

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld Bengaals Voor Beginners tot en met Cursus Arabisch, en dus ook de MBO Juridisch-administratief dienstverlener zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn doelen en wensen? Bijgaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Inclusief aanvullend lesmateriaal, zoals webinars, ondersteunende video’s en oefenexamens.
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Juridisch-administratief dienstverlener online versneld volgen is mogelijk vanaf €798,75. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten bedragen minimaal €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Juridisch-administratief dienstverlener. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ben jij secuur, planmatig en klantvriendelijk? En heb je interesse in wet- en regelgeving? Dan past de mbo basisopleiding Juridisch-administratief dienstverlener bij jou. Als juridisch-administratief dienstverlener combineer je administratieve vaardigheden met kennis van het Nederlands recht. De vakken die je volgt tijdens de mbo basisopleiding Juridisch-administratief dienstverlener zijn afkomstig uit de volledige mbo-opleiding Juridisch-administratief dienstverlener. Vraag voor meer informatie de gratis studiegids aan of neem contact op met een van onze studieadviseurs. 

Daarom kies je voor MBO Juridisch-administratief dienstverlener van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie