nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Juridisch secretaresse

De mbo opleiding MBO Juridisch secretaresse op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je de meest interessante thuisstudies en cursussen in de categorie Secretarieel en Support. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken zonder problemen de beste zelfstudies en thuiscursussen van respectabele afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Juridisch secretaresse! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze mbo opleiding is te koop vanaf €966,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juni 2024 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie MBO Juridisch secretaresse juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Juridisch secretaresse14 maanden€966,00Meer informatie
MBO Juridisch secretaresse online vanuit huis

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding MBO Juridisch secretaresse zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Secretarieel en Support? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Juridisch secretaresse(duaal of voltijd). Door deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Beginnen met een mbo opleiding MBO Juridisch secretaresse gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een MBO Juridisch secretaresse thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding MBO Juridisch secretaresse wordt al aangeboden vanaf €966,00 via o.a. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de volwassenen willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? Hierna behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige MBO Juridisch secretaresse thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Juridisch secretaresse: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kost je ongeveer 14 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een relevante MBO Juridisch secretaresse vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina vind je de verdere details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van opleiders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals NCOI / Pro Education. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kan jij laten zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Meerdere opleidersbieden ook een MBO Juridisch secretaresse klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving vind je onder andere video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-juridisch-secretaresse

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Illustrator Creative Cloud tot een opleiding als Verhalen Schrijven, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Juridisch secretaresse zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn situatie? Onderstaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie MBO Juridisch secretaresse online versneld volgen doe je vanaf €966,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Juridisch secretaresse. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je als secretaresse aan de slag in een juridische omgeving? Kies dan voor de opleiding MBO Juridisch secretaresse. Je doet hiermee op MBO 4-niveau alle kennis en vaardigheden op die een secretaresse moet hebben én specialiseert je in het werk van een juridisch secretaresse. Je doet juridische kennis op, leert omgaan met juridische dossiers en werken volgens wettelijke eisen.Het MBO-programma Juridisch secretaresse omvat de volledige MBO-opleiding Management assistant, met uitzondering van de stage, de algemene modules en de keuzemodules. Als specialisatie volg je de module Juridisch secretaresse. Wil je hierna verder studeren? Dan krijg je veel vrijstellingen bij de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie