nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Communication skills

De mbo opleiding MBO Communication skills vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met talloze thuiscursussen en studies gerelateerd aan Secretarieel en Support. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisstudies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Communication skills! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €177,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie MBO Communication skills juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Communication skills3 maanden€177,00Meer informatie
MBO Communication skills op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding MBO Communication skills flexibel vanuit huis starten

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vergelijk je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Secretarieel en Support? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Communication skills(duaal of voltijd). Aan de hand van deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je werk, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Communication skills kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en colleges terugkijken. Uiteraard wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs MBO Communication skills thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Communication skills kun je al volgen vanaf €177,00 via LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige MBO Communication skills thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Communication skills: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De mbo opleiding is vaak af te ronden in pakweg 3 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Vaak is een matchende MBO Communication skills vooropleiding wel een minimum. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids lees je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als onder andere NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ABC Hogeschool. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse opleidersverstrekken ook een MBO Communication skills klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Daar bekijk je alles voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In dit systeem log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-communication-skills

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Mindfulness t/m Cursus Roemeens, en nu dus ook de MBO Communication skills zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn situatie? Hieronder kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Studiekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie MBO Communication skills online versneld volgen kost om en nabij de €177,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: er gelden strenge regels (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus voor beide partijen interessant. In de regel wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Communication skills. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wil je een baan op MBO-niveau maar beschik je nog niet over de juiste communicatieve vaardigheden? Kun of wil je (nog) geen volledige MBO-opleiding volgen of kun je nog geen stage lopen? Kies dan voor deze opleiding MBO Communication skills. In korte tijd leer je o.a. over communicatie, sociale vaardigheden, gesprekken voeren en onderhandelingstechnieken.Dit korte MBO-programma is onderdeel van de volledige en erkende MBO-opleiding Management assistent. Het diploma kan onder voorwaarden worden ingebracht om vrijstelling aan te vragen bij doorstroom naar de volledige MBO-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie