nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Tandartsassistente

De mbo opleiding MBO Tandartsassistente zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool bekijk je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein MBO Basisopleidingen. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos professionele opleidingen en thuisstudies van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Tandartsassistente! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €570,38 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Super efficiënt studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Professionele docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Aanbieders thuisstudie MBO Tandartsassistente juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Tandartsassistent9 maanden€570,38Meer informatie
MBO Tandartsassistent digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding MBO Tandartsassistente flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je uitgebreide info over veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein MBO Basisopleidingen? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Tandartsassistent(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Tandartsassistente gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een MBO Tandartsassistente thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Tandartsassistent volg je al vanaf €570,38 bij NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Veel medewerkers willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Tandartsassistent thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus MBO Tandartsassistente: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De mbo opleiding kun je afronden grofweg 9 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Betreft het een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een toepasbare MBO Tandartsassistente vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina lees je extra info inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Zadkine. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste onderwijsinstellingen faciliteren ook een MBO Tandartsassistente klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving tref je alles wat je nodig hebt voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving tref je zaken als praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-mbo-tandartsassistente

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan Sociaal Zekerheidsrecht tot een studie als Vakopleiding Payroll Services, en sinds kort dus ook de MBO Tandartsassistente zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie MBO Tandartsassistent online versneld volgen kan voor een bedrag van €570,38. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Tandartsassistente. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wil je graag alles weten over het beroep tandartsassistent, maar wil je niet gelijk beginnen aan een volledige mbo-opleiding? Tijdens de MBO Tandartsassistente leer je de basisvaardigheden die een tandartsassistent hoort te bezitten. Je verdiept je onder andere in preventie, voorlichting geven en patiëntenzorg. De basisopleiding Tandartsassistente is een praktijkgerichte opleiding, waarmee je al binnen 6 maanden een waardevol NTI-diploma kunt behalen!

Daarom kies je voor MBO Tandartsassistente van het NTI:

 • Je hoeft geen stage te lopen
 • Inclusief uitstekend lesmateriaal
 • NTI-diploma binnen 6 maanden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie