nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Schoonheidsspecialiste

De mbo opleiding MBO Schoonheidsspecialiste flexibel vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl vind je toonaangevende thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein MBO Basisopleidingen. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van toonaangevende scholen als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een mbo thuisopleiding MBO Schoonheidsspecialiste! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding is beschikbaar vanaf €848,25 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Opleiders thuisstudie MBO Schoonheidsspecialiste juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Schoonheidsspecialiste12 maanden€848,25Meer informatie
MBO Schoonheidsspecialiste zelf thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO Schoonheidsspecialiste vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een scala aan cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein MBO Basisopleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Schoonheidsspecialiste(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Schoonheidsspecialiste kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs MBO Schoonheidsspecialiste thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding MBO Schoonheidsspecialiste kun je bestellen vanaf €848,25 bij NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal arbeiders willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? Hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Schoonheidsspecialiste thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus MBO Schoonheidsspecialiste: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo opleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een specifieke MBO Schoonheidsspecialiste vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders als onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere onderwijsinstellingen faciliteren ook een MBO Schoonheidsspecialiste klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet vind je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-schoonheidsspecialiste

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Autisme Coach t/m NLP, en natuurlijk de MBO Schoonheidsspecialiste zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Officiële vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: All-in prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie MBO Schoonheidsspecialiste online versneld volgen doe je vanaf €848,25. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding is relevant voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Schoonheidsspecialiste. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je jouw eigen schoonheidssalon starten of aan de slag als schoonheidsspecialist? Dan is de MBO Schoonheidsspecialiste een uitstekend punt om te beginnen! Je leert alles over huidanalyse, gezichtsmassage en make-up, maar ook over de apparatuur die je gebruikt. Daarnaast leer je hoe je cliënten ontvangt en installeert en hoe je een verkoopprijs voor een behandeling berekent. Voor de basisopleidingen van het NTI MBO-College heb je geen vooropleiding nodig en hoef je geen stage te lopen. Na afronding van de basisopleiding kun je de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk of direct doorstromen naar de volledige Brancheopleiding Schoonheidsspecialist.

Daarom kies je voor MBO Schoonheidsspecialiste van het NTI:

 • Begeleiding door ervaren docenten
 • Inclusief lesmateriaal
 • NTI-diploma binnen 9 maanden

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie