nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker beheer ICT

De mbo opleiding MBO Medewerker beheer ICT thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied ICT. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Medewerker beheer ICT! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo opleiding is er al vanaf €1800,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies MBO Medewerker beheer ICT juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Medewerker beheer ICT18 maanden€1800,00Meer informatie
NTIMBO Medewerker beheer ICT24 maanden€1424,70Meer informatie
MBO Medewerker beheer ICT zelf thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Medewerker beheer ICT vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze plek vind je een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein ICT? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie MBO Medewerker beheer ICT(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Medewerker beheer ICT gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten MBO Medewerker beheer ICT thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding MBO Medewerker beheer ICT is er nu al vanaf €1800,00 bij LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal werkenden zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Medewerker beheer ICT thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus MBO Medewerker beheer ICT: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding duurt ongeveer 18 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een toepasbare MBO Medewerker beheer ICT vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals bijv. LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Amsterdam School of Real Estate. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
De meeste aanbieders faciliteren ook een MBO Medewerker beheer ICT klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Online bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In dit systeem kan men ook terecht voor oefeningen, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-mbo-medewerker-beheer-ict

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Yoruba Voor Beginners tot aan Makelaar, en je kunt nu dus ook kiezen voor de MBO Medewerker beheer ICT zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn situatie? Onderstaand vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie MBO Medewerker beheer ICT online versneld volgen is realistisch vanaf €1800,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker beheer ICT. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een medewerker beheer ICT weet alles over het beheer en het gebruik van netwerken, computers, printers, tablets en telefoons binnen een bedrijf. De opleiding MBO Medewerker beheer ICT bereidt perfect voor op zo’n afwisselende functie.

Als medewerker beheer ICT zorg je er voor dat de informatie- en communicatiesystemen goed functioneren. Je assembleert, installeert een configureert systemen. Stand-alone, maar ook binnen een netwerkomgeving. Ook het testen, beheren en beveiligen van de diverse onderdelen van het systeem behoren tot de taken. In het geval van storing ben jij degene die deze opspoort en verhelpt. En je geeft instructies over het gebruik van de verschillende ICT-systemen aan de mensen die er mee werken.

Deze opleiding is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie