nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Evenementenorganisatie

De mbo opleiding MBO Evenementenorganisatie op afstand volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies ontdek je alle erkende thuisstudies en cursussen in de categorie Planning en Events. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk moeiteloos goede thuiscursussen en studies van erkende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Evenementenorganisatie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €450,00 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijk thuisstudies MBO Evenementenorganisatie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Evenementenorganisatie6 maanden€450,00Meer informatie
MBO Evenementenorganisatie digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding MBO Evenementenorganisatie flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek check & vergelijk je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Planning en Events? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie MBO Evenementenorganisatie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze mbo opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met je werk, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een mbo opleiding MBO Evenementenorganisatie gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Vanzelf heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele tarieven MBO Evenementenorganisatie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet op een tablet, smartphone of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding MBO Evenementenorganisatie is er al vanaf €450,00 bij het instituut LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? Hierna besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige MBO Evenementenorganisatie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Evenementenorganisatie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De mbo opleiding heeft een looptijd van plusminus 6 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een specifieke MBO Evenementenorganisatie vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder achterhaal je extra info aangaande de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven als bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Grafisch Lyceum Rotterdam. Verder zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel opleidersbieden ook een MBO Evenementenorganisatie klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-evenementenorganisatie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Praktijkdiploma Directiesecretaresse t/m HBO wiskundige analyse, en tegenwoordig dus ook de MBO Evenementenorganisatie zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Hierna vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie MBO Evenementenorganisatie online versneld volgen is realistisch vanaf €450,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Evenementenorganisatie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Zit organiseren je in het bloed en lijkt het je leuk om hier je werk van te maken? Of heb je in je werk regelmatig te maken met het organiseren van bijvoorbeeld (bedrijfs)feesten, beurzen of andere evenementen? Dan is de korte MBO-opleiding Evenementenorganisatie een goede keuze! Je leert precies wat er komt kijken bij het organiseren van diverse evenementen. Zo gaat de opleiding onder andere in op planning, communicatie, projectmanagement en operationeel leidinggeven.Wil je hierna verder studeren? Kies dan voor de volledige MBO-opleiding Medewerker evenementenorganisatie. Na afronding van dit korte MBO-programma kun je vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige modules, voor zover deze inhoudelijk overeenkomen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie