nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Onderwijsassistent

De mbo opleiding MBO Onderwijsassistent op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker vind je toonaangevende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Onderwijs en Pedagogiek. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende afstandsopleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een mbo thuisopleiding MBO Onderwijsassistent! Een opleiding die past bij je denkniveau, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €1824,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juni 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies MBO Onderwijsassistent juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Onderwijsassistent24 maanden€1824,00Meer informatie
NTIMBO Onderwijsassistent9 maanden€556,88Meer informatie
MBO Onderwijsassistent thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding MBO Onderwijsassistent thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingendie jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Onderwijsassistent(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met je werk, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Onderwijsassistent gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs MBO Onderwijsassistent thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Onderwijsassistent kun je bestellen vanaf €1824,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal medewerkers kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Onderwijsassistent thuisstudies.

Kan ik direct starten met de mbo opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus MBO Onderwijsassistent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding heeft een looptijd van om en nabij de 24 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een specifieke MBO Onderwijsassistent vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina tref je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders als o.a. NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de scholen faciliteren ook een MBO Onderwijsassistent klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar video’s, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-onderwijsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Van Ondernemer goederenvervoer tot en met PR Manager, en uiteraard ook de MBO Onderwijsassistent zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna lees je over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Erkende kwaliteit
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie MBO Onderwijsassistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €1824,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste factoren mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juni 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingwaar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Onderwijsassistent. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Een onderwijsassistent ondersteunt een leraar of onderwijsteam. Een verantwoordelijke en uitdagende functie! Je kunt de vaste onderwijsassistent zijn van één klas, maar ook met individuele leerlingen werken. Je hebt een opvoedkundige rol, helpt leerlingen bij hun taken, handelt zelfstandig vragen af, observeert leerlingen bij het zelfstandig werken en schrijft rapportages. Ook het uitvoeren van baliewerkzaamheden, licht administratief werk en het organiseren van buitenschoolse activiteiten behoren tot de taken. Een onderwijsassistent in het basisonderwijs of speciaal onderwijs voert ook vaak verzorgende taken uit bij de voor- en naschoolse opvang.

De opleiding MBO Onderwijsassistent is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie