nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang

De mbo opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over erkende thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Onderwijs en Pedagogiek. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van betrouwbare opleiders als Fontys en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuisopleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze mbo opleiding kun je al volgen vanaf €1713,60 bij LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het laagste lesgeld.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Pedagogisch medewerker kinderopvang18 maanden€1713,60Meer informatie
NTIMBO Pedagogisch medewerker kinderopvang36 maanden€1370,25Meer informatie
MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang op eigen tempo thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang voordelig vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang(duaal of voltijd). In deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een mbo opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang gaat sneller dan je denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang is er al vanaf €1713,60 bij bijvoorbeeld LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal werkenden kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn mbo opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De mbo opleiding kun je afronden circa 18 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een toepasbare MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder lees je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC TOP. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat instellingen hebben ze mogelijkheid voor een MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. Op deze plek bekijk je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-pedagogisch-medewerker-kinderopvang

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Mode Ontwerp en Creatie (Allround) tot Colorist Kleuradviseur Interieur, en sinds kort dus ook de MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn doelen en wensen? Bijgaand benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Moderne leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang online volgen kan al vanaf €1713,60. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Vaak wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Lijkt het je leuk om te werken in de kinderopvang? Kies dan voor de MBO-opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang. Deze beroepsgerichte opleiding bereidt optimaal voor op een afwisselende en dynamische functie bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang (BSO) of peuterspeelzaal. Als medewerker bij een kinderopvang bied je dagelijks opvang aan kinderen. Je zorgt voor een veilige en gezellige omgeving en stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling en taalbeheersing van kinderen. Je draagt bij aan de opvoeding en verzorging en leert binnen de kinderopvang professioneel te begeleiden en organiseren.

De opleiding MBO Pedagogisch medewerker kinderopvang is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie