nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg

De mbo opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg vanuit huis volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk direct populaire zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als NCOI en begin morgen al met een mbo thuisopleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding is te bestellen vanaf €2284,80 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg24 maanden€2284,80Meer informatie
LOIMBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen24 maanden€2284,80Meer informatie
NTIMBO Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen36 maanden€1869,75Meer informatie
MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg op eigen tempo thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je een grote variëteit aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo opleiding verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met jouw functie, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een mbo opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg kan men aanschaffen vanaf €2284,80 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal arbeiders willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De mbo opleiding kun je afronden zo’n 24 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een matchende MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school achterhaal je extra info over de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Avans+. Ook krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste instanties faciliteren ook een MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Daar tref je belangrijke info rondom jouw mbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving tref je zaken als video’s, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-mbo-persoonlijk-begeleider-gehandicaptenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Basiskennis Calculatie (BKC®) tot aan HBO Agile media ontwerpen, en nu dus ook de MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? Hierna beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

De thuisstudie MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg online volgen kan al vanaf €2284,80. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg heeft een verantwoordelijke en dankbare baan. De MBO-opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg leidt op voor deze uitdagende functie. In de gehandicaptenzorg werk je met mensen van alle leeftijden met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking of met een meervoudige beperking of problematiek. De cliënten komen met vragen die over van alles kunnen gaan. Ze wonen thuis, in een instelling of in een woongroep. Jij zorgt ervoor dat de ondersteuning op de cliënt en de situatie is afgestemd. Je verzorgt afwisselende activiteiten, zorgt voor een rustige woonomgeving en geeft begeleiding bij persoonlijke verzorging, wonen, vrije tijd, school of werk. De opleiding MBO Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie