nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie

De mbo opleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker lees je alles over erkende thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein MBO Basisopleidingen. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk direct goede opleidingen en thuisstudies van toonaangevende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuisopleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze mbo opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €257,63 via o.a. NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juni 2024 goedkoop aangeboden.

Alle thuisstudies MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIMBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie6 maanden€257,63Meer informatie
MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier kom je in aanraking met ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema MBO Basisopleidingen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie(duaal of voltijd). Tijdens deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een mbo opleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelf krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie is er nu al vanaf €257,63 bij bijv. NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de arbeiders willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Hierna lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De mbo opleiding kun je afronden plusminus 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een specifieke MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis brochure tref je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen zoals Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ROC A12. Tevens kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijsinstellingen faciliteren ook een MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier tref je de belangrijke documenten voor jouw mbo opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-mbo-medewerker-administratie-secretariaat-en-receptie

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere NIMA Basiskennis Online Marketing tot aan Basiskennis Aardrijkskunde, en natuurlijk de MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn ambities? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie online versneld volgen kost om en nabij de €257,63. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per jaar) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een administratief medewerker beheert agenda’s, behandelt en archiveert post en verwerkt gegevens. Lijkt jou dat leuk? Start dan nu met de MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie. Je leert secretariële taken uitvoeren en hoe je zakelijk kunt communiceren. Voor de mbo basisopleidingen van het NTI MBO-College heb je geen vooropleiding nodig en hoef je geen stage te lopen. Na afronding van de basisopleiding kun je de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk. Ook kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleidingen Medewerker administratie en secretariaat en receptie!

Daarom kies je voor MBO Medewerker administratie/secretariaat en receptie van het NTI:

 • In 6 maanden af te ronden
 • Geen vooropleiding nodig
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie