nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener

De mbo opleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over talloze thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken zonder problemen populaire zelfstudies en thuiscursussen van erkende onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuisopleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze mbo opleiding kan jij volgen vanaf €1516,80 bij een opleider als LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Uitstekende docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In mei 2024 met introductie-aanbieding.

Opleiders thuisstudie MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIMBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener24 maanden€1516,80Meer informatie
NTIMBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener9 maanden€668,25Meer informatie
MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener zelf thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener(duaal of voltijd). Via deze mbo opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een mbo opleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener wordt al aangeboden vanaf €1516,80 via bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel Nederlanders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener: studeren op de momenten wanneer het jou past. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De mbo opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 24 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een relevante MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school bekijk je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze mbo opleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals onder andere Laudius worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Windesheim. Daarnaast krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Meerdere opleidershebben ze mogelijkheid voor een MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar download je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo opleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer oefeningen, het lesmateriaal, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-mbo-sociaal-maatschappelijk-dienstverlener

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan Drama t/m Schoonheidsspecialist Branchediploma, en natuurlijk de MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland rijmt met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener online volgen kan al vanaf €1516,80. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze posten kun je aftrekken:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (mei 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die belangrijk is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Waarom? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Soms kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding MBO Sociaal maatschappelijk dienstverlener. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

De opleiding MBO Sociaal-maatschappelijk dienstverlener bereidt voor op een interessante en uitdagende functie waarin je veel kunt betekenen voor mensen. Een sociaal-maatschappelijk dienstverlener helpt cliënten om zo goed mogelijk hun draai te vinden in de maatschappij. Je streeft ernaar de zelfredzaamheid van je cliënten te vergroten door ze te begeleiden en kennis en vaardigheden over te brengen. Je bent breed inzetbaar, betrokken en kunt met diverse doelgroepen werken. Een ding is zeker: in jouw toekomstige baan is geen dag hetzelfde!

De opleiding MBO Sociaal-maatschappelijk dienstverlener is volledig erkend door het ministerie van OCW en voldoet aan de meest recente eisen vanuit de overheid. Het diploma dat je haalt, is dan ook op alle fronten erkend. Daarmee zien werkgevers je graag komen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie