nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Cursussen & opleidingen Noord-Holland

Zoek jij een hoogwaardige opleiding of een (avond)cursus in Noord-Holland? Een officiële beroepsopleiding als Bestuursrecht, Medisch Secretaresse of wellicht wat meer een praktijkgerichte cursus als Koken en bakken? Een studie volgen in de regio Noord-Holland kan zoals jij dat wil. 

 • Een studie, training of cursus starten in Noord-Holland kan op elk niveau, en binnen vrijwel elke branche.
 • Denk aan studies als Basis BPM en MBO Management assistant.
 • Zoek je een nieuwe hobby of manier om vrije tijd te besteden? Ga dan voor hobbycursussen en workshops als Handwerken.
 • Heb je het erg druk? Bekijk ook eens een interessante thuisopleiding.
 • Een studie als Schriftelijke Communicatie Nederlands kan je prima volgen naast een drukke baan bij een aanbieder als Scheidegger.
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Bekijk trainingen en workshops in Noord-Holland

Wil jij specifieke dingen leren zoals bijv. de Italiaanse taal, Tuinman en Sommelier. Of wil je beter worden in het uitoefenen van je hobby? Je bent nooit te oud om te leren! In de buurt van de gemeente Noord-Holland kun je starten met uiteenlopende cursussen. Afwisselend van Joomla tot Intercultureel Management, en van Basisopleiding Verpleegkundige tot en met Thuiskapper. Door het volgen van een avondcursus in Noord-Holland maak je nieuwe vaardigheden ontzettend snel eigen. Zo wordt jouw hobby alleen nog maar leuker.

Voordelen van workshop/cursus gericht op de praktijk:

 • Gigantisch snelle resultaten bereiken.
 • Studiekosten zijn bij bepaalde omstandigheden aftrekbaar.
 • Gaat goed samen met de thuissituatie.
 • Op een leuke manier in contact komen met andere cursisten.

Bekijk alle opties in Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.

Praktische informatie (FAQ) over studeren in Noord-Holland

Wat zijn de kosten van studeren in Noord-Holland?
De prijzen van de cursussen variëren enorm. Een training vind je al voor €125 (inclusief toetsen). Een MBO-studie op een ROC of HBO-opleiding op een hogeschool kost tussen de €2700 t/m €6800. Als extra kosten kun je nog denken aan reiskosten, stage lopen en studiegerichte lesmaterialen zoals boeken. Goedkoper studeren? Je kunt kiezen voor een thuisopleiding.

Krijg ik nog studiefinanciering?
Wanneer je studeert en begint met een beroepsopleiding (HBO, MBO) of een WO-opleiding, kan je een lening aanvragen bij DUO en heb je recht op een studentenreisproduct. Verdienen je ouders niet veel? Op dat moment is er een extra aanvullende studiebeurs beschikbaar. De basisbeurs bestaat niet meer.

Kan ik geld lenen voor mijn studie?
Jij kunt in de regel maandelijks rond de duizend euro lenen. Zo’n krediet aanvragen kan via het DUO. Houd hier rekening mee: er wordt direct maandelijks rente in rekening gebracht. Twee jaar nadat je studie is afgerond start het aflossen van de lening. Na zo’n 30 jaar is de lening volledig afgelost.

Wat is het verschil tussen HBO, MBO en WO?
Zodra je het voortgezet onderwijs met succes hebt afgerond kiezen veel jongeren voor een MBO of HBO vervolgopleiding, op basis van jouw diploma en wensen. VMBO’ers vinden aansluiting binnen het MBO. Havisten kiezen vaak voor het HBO. Studenten met een VWO-achtergrond kiezen voor een WO/universitaire studie. Meteen na het VO met de handen aan het werk? BBl of BOl biedt de mogelijkheid om te werken én te leren.

Welke (online) muziekschool is er in Noord-Holland?
Wil jij een instrument leren spelen? Er zijn veel verschillende muziekdocenten beschikbaar. Je kunt relatief gemakkelijk met behulp van een digitale cursus instrumenten leren als bas, keyboard, piano, trompet, gitaar of viool, cello, trombone, saxofoon, dwarsfluit. In de omgeving van Noord-Holland kan je terecht bij meerdere muziekscholen.

Zal ik duaal (deeltijd) of voltijd studeren?
Op basis van de training, je familie en dagelijkse werkzaamheden kun je kiezen uit een volledige klassikale voltijdopleiding of een deeltijd studie in de avond. Duaal studeren komt steeds vaker voor. Derhalve kan je naast je gezin en werk nieuwe dingen leren en op die manier meer relevant zijn in jouw bedrijf.

Wat is het perspectief van bouwopleidingen?
Diverse (bouw) bedrijven in Noord-Holland hebben een hoop vacatures uitstaan. Vooral deze diploma’s zijn populair: sloper, timmerman, tegelzetter, loodgieter, stukadoor, elektricien en ook machinist, stoffeerder, glaszetter, dakdekker, werkvoorbereider. Zulke leren en werken studies worden in heel Nederland klassikaal aangeboden.