nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Arabisch

De taalcursus Cursus Arabisch comfortabel vanuit huis volgen? Via deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en begin morgen al met een thuisstudie Cursus Arabisch! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze taalcursus is te koop vanaf €179,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In maart 2023 voordelig geprijsd.

Alle thuisstudies Cursus Arabisch maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Arabisch12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Arabisch thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Cursus Arabisch flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker vind je een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalcursussen vanuit het Nederlands? Een goede optie is de online thuisstudie Cursus Arabisch(duaal of voltijd). Via deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een taalcursus Cursus Arabisch is zo gepiept. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven Cursus Arabisch thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Cursus Arabisch is er al vanaf €179,00 bij NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Cursus Arabisch thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Cursus Arabisch: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 12 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Cursus Arabisch vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder tref je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Scheidegger zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Roc’s. Verder levert de instelling vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de opleidersfaciliteren ook een Cursus Arabisch klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar tref je belangrijke info rondom jouw taalcursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-talen-cursus-arabisch

Bekijk studies in jouw eigen regio


Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan E-Marketing tot en met HBO Voorlichtingsplan Scholen, en natuurlijk de Cursus Arabisch zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn doelen en wensen? Bijgaand kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Zorgvuldig geselecteerde vak-experts
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Cursus Arabisch online versneld volgen doe je vanaf €179,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende zaken mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (maart 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je organisatie kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Arabisch. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Ook in Nederland vaak gesproken: Arabisch Arabisch leren? Goed plan. Tijd voor een taalcursus. Arabisch is? naast Spaans en Engels – een echte wereldtaal. Wereldwijd hebben ongeveer 300 miljoen mensen Arabisch als moedertaal. Voor 250 miljoen mensen is Arabisch de tweede taal. In Nederland wonen ook veel Arabisch sprekende mensen. Deze taal kan goed van pas komen tijdens zakelijke transacties en vakanties. De cursus Arabisch is een goede stap om in het Arabisch te communiceren. Wellicht weet je het al, maar toch: Arabisch is de belangrijkste taal in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Je kunt met deze taal terecht in landen als: Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jemen, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Mauritanië, Oman, Palestina, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, Tunesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook buiten deze landsgrenzen spreken mensen volop Arabisch. Denk bijvoorbeeld aan minderheden in Iran, bepaalde Centraal-Aziatische landen en de Afrikaanse landen Tsjaad en Nigeria. Voor werk en hobby In Nederland wonen inmiddels zo?n 300.000 mensen die uit een land komen waar Arabisch de voertaal is. Daarom is er veel vraag naar mensen die deze taal beheersen. Spreek je goed Arabisch, dan kun je bijvoorbeeld aan het werk in een ziekenhuis, bij de politie en bij andere medische of maatschappelijke instellingen. Ook de reis- en horecabranche en verschillende multinationals zoeken voortdurend Arabisch sprekende collega?s. Officiële taal: MSA Zoals veel andere talen, kent Arabisch ook tal van dialecten. In de cursus Arabisch leer je het moderne standaard Arabisch (MSA). De officiële taal MSA gebruik je voor alle formele zaken, zoals boeken, kranten, nieuwsberichten en televisie-uitzendingen. Wanneer je de officiële taal beheerst, kun je prima uit de voeten. Van rechts naar links lezen Kennismaken met die vreemde tekens? Zelf ervaren hoe het is om van rechts naar links te lezen? Start met de cursus Arabisch en ervaar zelf hoe boeiend de taal is.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie