nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Tsjechisch

De taalcursus Tsjechisch comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool ontdek je alle erkende thuiscursussen en studies in het vakgebied van Taalcursussen vanuit het Engels. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos professionele thuisopleidingen en cursussen van erkende instellingen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Tsjechisch! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en goede begeleiding. Deze taalcursus is te koop vanaf €159,00 via o.a. NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Tsjechisch juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHATsjechisch6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSTsjechisch Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
LOITsjechisch, zelfstudiepakket10 maanden€290,00Meer informatie
Tsjechisch op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Tsjechisch op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Engels? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Tsjechisch(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze taalcursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een taalcursus Tsjechisch kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Tsjechisch thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Tsjechisch is er nu al vanaf €159,00 bij bijv. NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer jongeren willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Tsjechisch thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Tsjechisch: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een matchende Tsjechisch vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure lees je extra info inzake de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Stenden Masters. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel aanbieders geven ook een Tsjechisch klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar raadpleeg je belangrijke info rondom jouw taalcursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-tsjechisch

Check ook deze studies

Bekijk lokale opleidingen


Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Word (office) tot een studie als MBA Informatiemanagement, en uiteraard ook de Tsjechisch zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Tsjechisch online versneld volgen kost om en nabij de €159,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie waar je kennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via de werkgever starten heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Tsjechisch. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Tsjechisch leren? Leg makkelijk contact in Tsjechië Mluvím?esky, ofwel?ik spreek Tsjechisch?. Na de cursus Tsjechisch kun je de Tsjechen verrassen door ze in hun eigen taal aan te spreken. Zo leg je waardevolle contacten. Het toerisme naar Tsjechië groeide de laatste jaren stevig. Het land is een cultureel pareltje. Er zijn talloze prachtige middeleeuws aandoende dorpjes en indrukwekkende natuurgebieden. En dan Praag: deze Gouden Stad wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd. Tsjechisch leren schrijven en spreken Het Tsjechisch heeft veel overeenkomsten met het Slowaaks. De taal maakt gebruik van het ons bekende alfabet, maar kent ook speciale tekens die boven of onder een letter worden gezet. Dat maakt het leren van de taal extra leuk en uitdagend. De taalcursus begeleidt je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, heldere uitspraaktips en bruikbare woordenlijsten. Door de slimme lesopbouw vergaar je al snel een flinke woordenschat. Zakenreis Tsjechisch leren is handig als je in je werk met ondernemers uit Tsjechië te maken krijgt. Heb je reisplannen naar dit bijzondere land? Dan leg je na de cursus snel contact met de vriendelijke bevolking. Ook jij kunt Tsjechisch leren met NHA!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie