nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Somalisch

De taalcursus Somalisch vanuit huis volgen? Middels onze vergelijker bekijk je erkende thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen van respectabele afstandsopleiders als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie Somalisch! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €159,00 bij een opleider als NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juni 2023 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Somalisch juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASomalisch6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSSomalisch Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Somalisch op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Somalisch voordelig vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vergelijk je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Somalisch(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze taalcursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een taalcursus Somalisch gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Somalisch thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Somalisch wordt al aangeboden vanaf €159,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel mensen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? Onderstaand behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Somalisch thuisstudies.

Kan ik direct starten met de taalcursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Somalisch: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in zo’n 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Somalisch vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding vind je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Netherlands Maritime University. Verder zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de scholen beschikken over een Somalisch klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek download je de belangrijke documenten voor jouw taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-somalisch

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Vakopleiding Manicure tot en met Cursus Engels voor Beginners, en sinds kort dus ook de Somalisch zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Termijnbetaling mogelijkheden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Somalisch online versneld volgen is realistisch vanaf €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juni 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Somalisch. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Somalisch leren spreken? Volg de cursus Somalisch

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie