nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Tamil

De taalcursus Tamil zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over tientallen thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk simpel en snel professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie Tamil! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze taalcursus kun je al volgen vanaf €159,00 via NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Tamil juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHATamil6 maanden€159,00Meer informatie
Tamil thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Tamil thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website vind je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Tamil(duaal of voltijd). In deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Dit gaat erg goed samen met een baan, hobby’s en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een taalcursus Tamil regel je razendsnel online. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Logischerwijs krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Tamil thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Tamil volg je al vanaf €159,00 via bijv. NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal arbeiders kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Tamil thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de taalcursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Tamil: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus kost je ongeveer 6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Tamil vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de folder van de school vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals onder andere NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Tevens krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen geven ook een Tamil klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je taalcursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar oefeningen, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-cursus-tamil

Bekijk ook deze studies

Ontdek thuisstudies in de regio


Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van Cursus Zweeds tot een studie als Voetreflexologie, en nu dus ook de Tamil zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In het volgende hoofdstuk vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Docenten geven feedback en beantwoorden je vragen via de online leeromgeving
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Tamil online versneld volgen is haalbaar rond de €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante onderdelen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die van belang is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe zit dit? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Tamil. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ontdek een verrassende, klassieke taal: volg de cursus Tamil

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie