nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Baskisch

De taalcursus Baskisch op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Taalcursussen vanuit het Engels. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen en cursussen van erkende afstandsopleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Baskisch! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €159,00 via o.a. NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Baskisch juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABaskisch6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSBaskisch Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Baskisch op eigen tempo thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Baskisch vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalcursussen vanuit het Engels? Een goede optie is de online thuisstudie Baskisch(duaal of voltijd). Door het volgen van deze taalcursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een taalcursus Baskisch gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Baskisch thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Baskisch kan men aanschaffen vanaf €159,00 bij NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot aantal mensen kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? Onderstaand lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Baskisch thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Baskisch: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De taalcursus heeft een looptijd van circa 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een passende Baskisch vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals NTI worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Amersfoort. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-aanbieders beschikken over een Baskisch klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem vind je de essentiële informatie voor je taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving zoek je ook naar oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-cursus-baskisch

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Brandmanagement tot een opleiding als HBO Boekhouden, en natuurlijk de Baskisch zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Onderstaand beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Je eigen thuisstudie Baskisch online versneld volgen doe je vanaf €159,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende zaken kun je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Baskisch. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Maak kennis met een bijzondere taal. Volg de cursus Baskisch. De Baskische taal? Die is met geen enkele andere Europese taal te vergelijken. Hoewel Baskenland binnen de landsgrenzen van Frankrijk en Spanje ligt, heeft het vrijwel niets met Frans en Spaans gemeen. Het Baskisch staat volledig los van de Romaanse, Franse en Spaanse taal. Deze taalcursus richt zich op het dialect van Bilbao. Dit is de hoofdstad van de provincie Vizcaya in Noord-Spanje, een van de drie Spaanse provincies waar inwoners Baskisch spreken. Baskisch leren spreken Begrijpenén jezelf verstaanbaar maken. De taalcursus Baskisch gidst je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, heldere uitspraaktips en bruikbare woordenlijsten. Je leert in de cursus Baskisch over lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je van pas komt wanneer je het land bezoekt. Of als je een Bask over de vloer krijgt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie