nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Braziliaans

De taalcursus Braziliaans flexibel en snel thuis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl ontdek je tientallen thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk professionele thuiscursussen en studies van respectabele opleiders als Laudius en start vandaag nog met jouw thuisstudie Braziliaans! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze taalcursus kan jij volgen vanaf €159,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In september 2023 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie Braziliaans september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABraziliaans6 maanden€159,00Meer informatie
LOIBraziliaans Portugees10 maanden€290,00Meer informatie
LAUDIUSBraziliaans Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Braziliaans thuis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Braziliaans flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier check je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Braziliaans(duaal of voltijd). Binnen deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een taalcursus Braziliaans is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de tarieven van een Braziliaans thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal met jouw smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Braziliaans kun je bestellen vanaf €159,00 via bijv. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal Hollanders willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Braziliaans thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Braziliaans: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een relevante Braziliaans vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding vind je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals bijv. NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Alfa-college. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat aanbieders verstrekken ook een Braziliaans klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal vind je snel de meest handige tools voor je taalcursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, video’s. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-talen-cursus-braziliaans

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Duurzaam bouwen tot een opleiding als Kennismanagement, en uiteraard ook de Braziliaans zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? Bijgaand kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Braziliaans online versneld volgen is realistisch vanaf €159,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante producten kun je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: niet elke studie komt in aanmerking (september 2023). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je werk / collega kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een uitgebreide cursus via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Braziliaans. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De taal leren van de Copacabana? Kies de cursus Braziliaans-Portugees Heb je plannen voor een vakantie naar Brazilië? Haal het optimale uit je reis en leer met deze interactieve taalcursus de taal van de Brazilianen. Zo leg je gemakkelijk contact met de temperamentvolle Zuid-Amerikanen. Brazilië, je kent het als het land van voetbal, de samba en het carnaval. Het land heeft veel te bieden: van de wereldberoemde stranden bij Rio de Janeiro tot de prachtige oerwouden in het Amazonegebied. Portugees Het grootste land van Zuid-Amerika is een voormalige kolonie van Portugal en het enige Zuid-Amerikaanse land waar Portugees de voertaal is. Spreek je de Europese variant van het Portugees, dan kun je in Brazilië prima uit de voeten. Toch zijn er verschillen. In de taalcursus Braziliaans-Portugees leer je eerst de basis van de Portugese taal. Daarna maak je kennis met typisch Braziliaanse woorden en uitdrukkingen en weet je wat de verschillen zijn. Ook leuk: je leert in de cursus Braziliaans over de lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld Rio de Janeiro, São Paulo of Salvador bezoekt. Zakenreis Braziliaans-Portugees leren is een prima idee wanneer je in je werk met ondernemers uit Brazilië te maken krijgt. Heb je reisplannen naar dit prachtige land? Dan leg je na de cursus snel contact met de plaatselijke bevolking. Je hoeft dan nooit meer te zeggen?Não falo Português? (ik spreek geen Portugees).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie