nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bretons

De taalcursus Bretons op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over toonaangevende thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Bekijk en vergelijken moeiteloos professionele opleidingen en thuisstudies van betrouwbare afstandsopleiders als NTI en start vandaag nog met jouw thuisstudie Bretons! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze taalcursus kan jij volgen vanaf €159,00 bij een opleider als NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Volop feedback van je docent.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Opleiders thuisstudie Bretons juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABretons6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSBretons Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Bretons digitaal vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Bretons zelfstandig thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check & vergelijk je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Bretons(duaal of voltijd). Via deze taalcursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een taalcursus Bretons is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Bretons thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Bretons kun je bestellen vanaf €159,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel volwassenen willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? Onderstaand vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Bretons thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Bretons: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De taalcursus heeft een looptijd van circa 6 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een bepaalde Bretons vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling tref je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Islamitische Universiteit Europa. Bovendien krijgen deelnemers soms een officieel branchediploma als NEVI. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de instanties geven ook een Bretons klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. Hier vind je snel de belangrijke documenten voor jouw taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-bretons

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van HBO Concepten van Europa t/m HBO Contentmarketing, en nu dus ook de Bretons zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? Hieronder vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Bretons online versneld volgen is haalbaar rond de €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die gericht is op jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Bretons. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Leer de taal van Bretagne. Volg de cursus Bretons. Ga je graag naar Bretagne? Of heb je zakelijke relaties in dit mooie stukje Frankrijk? Met de cursus Bretons leg je snel en gemakkelijk contact. De Bretonse taal is een Keltische taal. Het stamt af van de Brythonische talen en was in Frankrijk tot de 12e eeuw de taal van de elite. De taal van Bretagne vind je terug in veel Franse literatuur. Momenteel zijn er echter nog slechts zo?n 500.000 mensen die Bretons spreken en verstaan. Heb je belangstelling voor de Franse literatuur, voor Bretagne of voor oude talen? Dan is de taalcursus Bretons beslist een aanrader. Ook leuk: Je leert in de cursus Bretons over lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je het land bezoekt. Werk en vakantie Heb je reisplannen naar dit mooie stukje Frankrijk? Of heb je in je werk te maken met Bretonse bedrijven of ondernemers? Start met Bretons leren bij NHA. Bretons of betons? Met de cursus Bretons, niet te verwarren met betons (bouwtaal), is het ijs snel gebroken en leg je gemakkelijk contact.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie