nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Catalaans

De taalcursus Catalaans op afstand volgen? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Engels. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk meteen de beste thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Catalaans! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze taalcursus is beschikbaar vanaf €159,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Catalaans juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACatalaans6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSCatalaans Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Catalaans thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Catalaans flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker tref je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Catalaans(duaal of voltijd). In deze taalcursus leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met een drukke baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een taalcursus Catalaans is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actueel tarief Catalaans thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken op een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Catalaans kun je bestellen vanaf €159,00 bij bijv. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Meer en meer medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? Hierna besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Catalaans thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Catalaans: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus heeft een looptijd van grofweg 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een toepasbare Catalaans vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen als onder andere NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Techniek College Rotterdam. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de opleidersfaciliteren ook een Catalaans klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem tref je alles voor jouw taalcursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zoek je ook naar webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-catalaans

Bekijk onderwijsinstellingen in de buurt


Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Associate degree Management tot aan SketchUp, en dus ook de Catalaans zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Onderstaand benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Uitstekende naam op de arbeidsmarkt
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een thuisstudie Catalaans online versneld volgen kost om en nabij de €159,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste onderdelen kun je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Let op: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus voor beide partijen interessant. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Catalaans. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je de taal van Catalunya leren? Volg de cursus Catalaans Oorspronkelijk was Catalaans de taal van de Spaanse streek Catalonië. Tegenwoordig kun je ook in verschillende andere regio?s met Catalaans uit de voeten. De Spaanse regio Catalonië, in het Spaans Catalunya genoemd, heeft Barcelona als cultureel en economisch middelpunt. Het Catalaans is de taal van deze streek. Johan Cruijff wist er, op zijn manier, wel raad mee. Catalaans is een Romaanse taal, verwant aan het Spaans en het Frans. Catalaans wordt ook gesproken op Mallorca, Menorca en Ibiza, in het staatje Andorra en in het uiterste zuiden van Frankrijk. Catalaans leren is dus voor meerdere regio’s handig. Catalaans lijkt sterk op Spaans, maar er zijn ook duidelijke verschillen. Zo verschilt vooral de uitspraak flink. In de taalcursus Catalaans leer je ook over lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je de prachtige streek bezoekt. Zakenreis De cursus Catalaans is een goede keuze wanneer Catalonië en Barcelona je favoriete reisbestemmingen zijn. Maar ook wanneer je beroepsmatig met Catalaanse bedrijven te maken krijgt. Deze compacte taalopleiding is een prima basis.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie