nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Duits voor Beginners

De taalcursus Cursus Duits voor Beginners comfortabel vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en studies in het vakgebied van Taalcursussen vanuit het Nederlands. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk gemakkelijk kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse instellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een thuisstudie Cursus Duits voor Beginners! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze taalcursus is te koop vanaf €179,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Volledig online studeren.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In mei 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Cursus Duits voor Beginners mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Duits voor Beginners12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Duits voor Beginners zelf thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Cursus Duits voor Beginners op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Cursus Duits voor Beginners. Met deze taalcursus leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een taalcursus Cursus Duits voor Beginners regel je razendsnel online. Hieronder vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Cursus Duits voor Beginners thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online met een tablet, smartphone of laptop. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Cursus Duits voor Beginners is er al vanaf €179,00 via het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hieronder besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Cursus Duits voor Beginners thuisstudies.

Kan ik direct starten met de taalcursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Cursus Duits voor Beginners: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De taalcursus kun je afronden om en nabij de 12 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Dikwijls is hier een specifieke Cursus Duits voor Beginners vooropleiding wel een minimum. Een andere methoden kan zijn een 18+ examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als o.a. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool NIFA. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders bieden ook een Cursus Duits voor Beginners klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem check je de essentiële informatie voor je taalcursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-duits-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere HBO Bedrijfskundig HRM tot een studie als Branchediploma pedicure, en natuurlijk de Cursus Duits voor Beginners zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn ambities? In het volgende overzicht vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Cursus Duits voor Beginners online versneld volgen doe je vanaf €179,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Duits voor Beginners. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Duits leren voor beginners: een praktische cursus Ga je binnenkort op vakantie naar Duitsland of een ander Duitstalig land, maar heb je geen of nauwelijks kennis van de taal? Of dien je voor je werk te communiceren met Duitse collega?s, klanten of bedrijven? Met een Duits voor Beginners cursus van NHA vergroot jij je woordenschat en kennis van deze mooie taal. Duits is na Engels de belangrijkste tweede taal in Nederland. Veel bedrijven hebben contact met Duitse klanten of partners. Tevens komen veel Duitsers hier op vakantie en gaan we zelf vaak op vakantie naar Duitstalige landen, bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dus een goede kennis van de taal is dan geen luxe. De cursus Duits voor Beginners van NHA begint bij de ultieme basis. Je leert je voorstellen en begint met het uitbreiden van je woordenschat. De taal heeft sterke overeenkomsten met het Nederlands, dus spreken, lezen en luisteren ga je vrij gemakkelijk onder de knie krijgen wanneer je er voldoende interesse in hebt. Jouw docent Mijn naam is Ton Boeijen. Na een leerzame, vierjarige opleiding ben ik in het bezit van een lerarenbevoegdheid voor meerdere vakken, waaronder Duits. Inmiddels ben ik al vele jaren actief als Duits docent. Ik help je graag verder tijdens deze cursus! Duits compleet Duits voor Beginners gratis online proberen? Schrijf je dan eenvoudig in voor een gratis proefles. Liever een complete cursus Duits volgen, dus de module voor beginnersén gevorderden samen? Dat kan ook. Tenslotte is alleen Duits voor Gevorderden ook een mogelijkheid. Kortom: er is een cursus voorélk niveau. Voor wie geschikt? Duits leren voor beginners is bijzonder geschikt voor mensen die nauwelijks of geen Duits spreken, en vanuit persoonlijke of zakelijke beweegredenen de Duitse taal eigen willen maken. Wanneer je naar Duitsland of andere Duitstalige landen reist voor werk of plezier, is deze cursus sowieso goed. Maar ook wanneer je thuis en op je werk met Duitse mensen te maken krijgt, bijvoorbeeld in de horeca of als accountmanager bij een internationale onderneming, is Duits voor Beginners een goede aanvulling op je CV. Naamvallen Behalve het uitbreiden van je woordenschat is grammatica ook een onderdeel dat in de cursus aan bod komt. Zo ga je stap voor stap op een praktische manier aan de slag met naamvallen. De combinatie tussen praktische spreek- en luisteropdrachten, woordschat en grammatica maakt dat je al na enkele lessen een eenvoudig gesprekje kunt voeren en al Duitse tijdschriften of boeken (gedeeltelijk) kunt lezen. Duits leren voor beginners De Duits cursus van NHA is zeer praktisch ingericht. We maken gebruik van het EASY-LEARNING-SYSTEM waarmee je op een zeer gestructureerde en effectieve manier te werk gaat. De focus ligt met name op uitspraak, woordenschat en daadwerkelijk praktisch taalgebruik. Er wordt dus gebruik gemaakt van actuele onderwerpen en situaties waar je in het dagelijks leven ook te maken krijgt. Dit zorgt ervoor dat de cursus Duits voor Beginners eenvoudig te volgenén toe te passen is.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie