nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Estisch

De taalcursus Estisch vanuit huis volgen? Via onze vergelijker kom je in aanraking met erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalcursussen vanuit het Engels. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk meteen populaire studies en thuiscursussen van erkende instellingen als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie Estisch! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze taalcursus kun je al volgen vanaf €159,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Het laagste lesgeld.
 • In januari 2023 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Estisch januari 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAEstisch6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSEstisch Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Estisch thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Estisch op eigen tempo vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Estisch(duaal of voltijd). Door deze taalcursus leer je de onderdelen van het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een taalcursus Estisch gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Hoeveel kost een Estisch thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Estisch kun je bestellen vanaf €159,00 bij o.a. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Hieronder lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Estisch thuisstudies.

Kan ik direct starten met de taalcursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Estisch: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus is vaak af te ronden in grofweg 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je aan het kijken naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een toepasbare Estisch vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. In de gratis studiegids lees je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als bijvoorbeeld NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Kop van Noord-Holland. Bovendien levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de instellingen faciliteren ook een Estisch klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je taalcursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-estisch

Overige interessante studies

Bekijk lokale opleidingen


Onderwijsinstellingen vergelijken januari 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Van Master Toegepaste psychologie t/m HBO MWD in de praktijk, en uiteraard ook de Estisch zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Estisch online volgen kan al vanaf €159,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (januari 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Estisch. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Estisch leren? Ontdek de boeiende taal van Estland De Estlandse taal, ook wel Estisch of Ests genoemd, is verwant aan het Fins en het Hongaars. Ga je de uitdaging aan en maak je deze taal eigen? Estland behoort samen met Letland en Litouwen tot de Baltische staten. Vreemd genoeg is de Estlandse taal niet verwant met de talen van de twee buurlanden. Ests heeft wel verwantschap met het Fins en het Hongaars. Estisch leren spreken De taalcursus Estisch leidt je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt op spreekvaardigheid. Levendige en heldere luisteroefeningen, duidelijke uitspraaktips en praktische woordenlijsten maken de taal toegankelijk. Ook als je in het begin weinig gevoel hebt voor Ests. Uiteraard leer je alles over lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld de hoofdstad Tallinn bezoekt. Werk en vakantie De taalcursus Estisch is een goede keuze wanneer je in je werk met bedrijven uit Estland te maken krijgt. Maar ook voor vakantiegangers naar dit mooie land in het noordoosten van Europa is de compacte taalopleiding een prima basis.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie