nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Fins

De taalcursus Cursus Fins op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je talloze thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalcursussen vanuit het Nederlands. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk heel eenvoudig goede thuisopleidingen van erkende opleiders als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Cursus Fins! Een opleiding die past bij je denkniveau, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze taalcursus kun je al volgen vanaf €199,00 via o.a. NHA.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online account met studieplanning.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies Cursus Fins juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Fins12 maanden€199,00Meer informatie
Cursus Fins digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Cursus Fins flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check je een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Verder groeien binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Cursus Fins(duaal of voltijd). In deze taalcursus verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Starten met een taalcursus Cursus Fins gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Cursus Fins thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen met een telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Cursus Fins is er al vanaf €199,00 via de onderwijsinstelling NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Cursus Fins thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Cursus Fins: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De taalcursus heeft een looptijd van plusminus 12 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Cursus Fins vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als onder andere Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Zadkine. Daarnaast kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene opleidersbeschikken over een Cursus Fins klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je taalcursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem kan men ook terecht voor oefeningen, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-fins

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Programmeren in Python t/m Illustraties maken, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Cursus Fins zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In het volgende overzicht benoemen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Mogelijkheid voor gratis studieadvies
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Cursus Fins online versneld volgen kan voor een bedrag van €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De cursus levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. In de regel mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Fins. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

In gesprek gaan met de gastvrije Finnen? Volg de cursus Fins. Wil je een gesprek voeren met de meest noordelijke Europeanen? Met de cursus Fins maak je al snel een praatje in het?Suomi?. Finland iséén van de grootste landen van Europa: ongeveer acht keer zo groot als Nederland. De prachtige natuur en de gastvrije bevolking maken het tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Wil je kennismaken met de taal van het land van duizend meren? De cursus Fins is een goed begin. Eigenaardige woorden De Finse taal hoort tot de zogenaamde Fins-Oegrische taalfamilie. Het Fins heeft een eigenaardige woordenschat en een opmerkelijke zinsbouw. Je zult snel ontdekken dat er maar weinig overeenkomsten met het Nederlands zijn. Dat maakt Fins leren extra uitdagend en zeker ook extra leuk. Fins leren spreken De cursus Fins is een complete cursus met heel veel praktische oefeningen. Je maakt kennis met de 29 letters van het alfabet, de uitspraak daarvan en met de grammatica. Toch ligt het accent vooral op spreekvaardigheid. Hoe stel je je voor, hoe vraag je de weg naar Helsinki en hoe bestel je wat te eten? Stap voor stap raak je vertrouwd met het Fins. Door Finse verhalen te lezen, krijg je een steeds grotere woordenschat en ontdek je?de typische manier? waarop Finnen iets vertellen. Werk of vakantie De cursus Fins is een absolute aanrader wanneer je vakantieplannen voor Finland hebt of wanneer je in je werk met Finnen of Finse bedrijven te maken hebt. Een verrassend leuke cursus die je laat kennismaken met een verrassende taal en een hartelijk volk. Start vandaag nog met Fins leren bij NHA!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie