nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Frans

De taalcursus Cursus Frans comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl ontdek je tientallen thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Nederlands. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk heel eenvoudig goede studies en thuiscursussen van respectabele instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie Cursus Frans! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €179,00 bij onder andere NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Uitstekende docenten.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Cursus Frans juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Frans12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Frans op eigen tempo thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Cursus Frans thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. In de vergelijker tref je veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Taalcursussen vanuit het Nederlands? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Cursus Frans(duaal of voltijd). In deze taalcursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een taalcursus Cursus Frans is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Cursus Frans thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Cursus Frans wordt al aangeboden vanaf €179,00 via het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hieronder besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Cursus Frans thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Cursus Frans: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus heeft een looptijd van zo’n 12 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Cursus Frans vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school lees je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze taalcursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als bijvoorbeeld Laudius worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Marnix Academie. Daarnaast krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals NIMA. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven beschikken over een Cursus Frans klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je taalcursus en kan je overleggen met de docent. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-frans

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld HBO Sociaal juridisch advies tot aan HBO literair vertalen Spaans, en tegenwoordig dus ook de Cursus Frans zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vind je een opsomming met de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Cursus Frans online volgen kan al vanaf €179,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Frans. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

La plus belle langue: volg de cursus Frans Frans de mooiste taal? Misschien. Het is in ieder geval een van de mooiste. Zing foutloos mee met Franse chansons, vraag moeiteloos de weg naar je hotel en bestel zonder te blozen een glas wijn met de cursus Frans van NHA. Frankrijk staat al sinds jaar en dag in de top tien van favoriete vakantielanden. Bij jou ook? Geniet je er van de heerlijke wijn, de vele soorten kaas en het uitbundige leven? Als een Parijzenaar Je geniet nog meer van een bezoek aan Frankrijk wanneer je de taal spreekt. Als het even kan: vloeiend. Stel je voor: een praatje maken met de jeu-de-boules-spelende mannen op het plein of als een echte Parijzenaar Le Figaro lezen op een terrasje. Eenvoudig Frans leren Zoek je een cursus Frans voor beginners? Of spoedcursus Frans? De cursus Frans leert je gemakkelijk contact te leggen met de Fransen. In het EASY-LEARNING-SYSTEM ligt het accent op spreek- en luistervaardigheid. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je snel en doelgericht je woordenschat. Lastige grammatica vermijd je in de cursus zoveel mogelijk. Je leert wel tal van slimme ezelsbruggetjes, je oefent goed met?le? en?la? en je ontdekt het verschil tussen?poisson? (vis) en?poison? (gif). Kennis opfrissen Wil je zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek kunnen voeren in het Frans? Of spreek je de taal, maar wil je jouw kennis weer grondig opfrissen? De cursus Frans maakt je vertrouwd met?la plus belle langue? (de mooiste taal).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie