nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gaelic

De taalcursus Gaelic flexibel vanuit huis volgen? Middels deze thuisstudie vergelijker vind je toonaangevende thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Engels. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van vooraanstaande opleiders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Gaelic! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze taalcursus is er al vanaf €159,00 bij onder andere NHA.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Volledig online studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Gaelic juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAGaelic (Schots)6 maanden€159,00Meer informatie
Gaelic (Schots) thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Gaelic voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker check je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Gaelic (Schots)(duaal of voltijd). In deze taalcursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een taalcursus Gaelic is online snel te regelen. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Gaelic thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof bekijk je gewoon online op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Gaelic (Schots) wordt al aangeboden vanaf €159,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer medewerkers zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Gaelic (Schots) thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Gaelic: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (indien gewenst). De taalcursus kun je afronden ongeveer 6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. (Hobby)cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een passende Gaelic vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids vind je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool NCOI. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste scholen geven ook een Gaelic klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je taalcursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal, webinars, oefeningen, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-gaelic

Bekijk studies in jouw eigen regio


Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Management In De (gezondheids)zorg tot een opleiding als MBO Triage en kwaliteitszorg, en uiteraard ook de Gaelic zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hierna vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Gaelic (Schots) online versneld volgen kan voor een bedrag van €159,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Gaelic. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Leer de taal van Schotland: volg de cursus Gaelic Naar Schotland voor de Highland Games? Of op zoek naar het monster van Loch Ness? Dan is het heel goed als je Gaelic spreekt. Een taal die ook in Ierland nog volop gesproken wordt. Gaelic hoort samen met het Welsh (in Wales) en het Bretons (in Bretagne) tot de Keltische taalfamilie. Gaelic wordt in zowel Ierland als Schotland gesproken en is vanuit Ierland overgebracht naar Schotland. In de cursus Gaelic leer je snel en makkelijk het?Scots Gaelic?, de variant die in Schotland wordt gesproken. De cursus is ontwikkeld onder toezicht van de Gaelic League of Scotland. In de cursus Gaelic komen ook verschillende lokale gewoonten en gebruiken aan de orde. Dat maakt een bezoek aan mooie steden als Edinburgh en Glasgow meer dan de moeite waard. Whisky en doedelzak Binnenkort op vakantie naar het land van de whisky en de doedelzak? Met een cursus Schots haal je het optimale uit je reis. Maar ook wanneer je een zakenreis naar Schotland in het verschiet hebt, bewijst de cursus goede diensten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie