nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Grieks

De taalcursus Cursus Grieks thuis volgen met goede begeleiding? Met de vergelijker van thuisstudies bekijk je de meest interessante thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig veel gekozen studies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisstudie Cursus Grieks! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze taalcursus kun je al volgen vanaf €179,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Volledig online studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juni 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Cursus Grieks juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Grieks (Nieuwgrieks)12 maanden€179,00Meer informatie
Cursus Grieks (Nieuwgrieks) digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Cursus Grieks flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Cursus Grieks (Nieuwgrieks)(duaal of voltijd). In deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een taalcursus Cursus Grieks is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Cursus Grieks thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken met een PC, smartphone of iPad. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Cursus Grieks (Nieuwgrieks) kan men aanschaffen vanaf €179,00 via het instituut NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Hollanders willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Cursus Grieks (Nieuwgrieks) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de taalcursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Cursus Grieks: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 12 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende Cursus Grieks vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of een bepaald certificaat. In de folder van de school achterhaal je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als o.a. Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Tio. Mogelijk kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Cursus Grieks klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal check je de essentiële informatie voor je taalcursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor geluidsbestanden, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-grieks

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Van MBO Verzorgende IG – Kraamzorg tot HBO Kwaliteitsmanagement, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Cursus Grieks zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn persoonlijke wensen? Bijgaand lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Mogelijkheid tot een studieadviesgesprek
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Cursus Grieks (Nieuwgrieks) online versneld volgen doe je vanaf €179,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante elementen kun je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Grieks. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een taal met rijke historie: volg de cursus Nieuwgrieks Tijdens je vakantie op Kreta, Kos of een van de andere Griekse eilanden de vriendelijke bevolking aanspreken in hun eigen taal? Dat kan als je de cursus Grieks volgt. De Griekse taal heeft een lange en rijke geschiedenis. Het Griekse alfabet, zo anders dan ons eigen alfabet, lijkt ingewikkeld en schrikt je wellicht af. Toch is de uitgebreide taalcursus Grieks niet zo moeilijk als je denkt. De leermethode van de cursus Grieks maakt je snel vertrouwd met de Griekse letters. Grieks leren spreken Wanneer je het Griekse alfabet beheerst, leer je de eerste woorden schrijven. De volgende stap, het voeren van gesprekken in het Grieks, is dan snel gemaakt. Je oefent op de juiste uitspraak en je vergroot vlot je woordenschat. Dat is de beste manier om Grieks te leren. Voor je het weet, kun je een praatje maken met de Griekse ober, de krant lezen en een eenvoudige brief in het Grieks schrijven. Omgangstaal In de cursus Grieks leer je de Griekse omgangstaal. Dit is de variant van het Grieks die het grootste deel van de Griekse bevolking spreekt en schrijft. Daarmee kun je dus in het hele land prima uit de voeten. Ook voor werk De cursus Grieks is een goede keuze wanneer Griekenland je favoriete reisbestemming is. Maar ook als je beroepsmatig met Griekenland en Griekse bedrijven te maken krijgt, geeft deze taalcursus je een prima basis.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie