nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie IJslands

De taalcursus IJslands zelfstandig vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker bekijk je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Taalcursussen vanuit het Engels. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk direct de beste thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en start vandaag nog met jouw thuisstudie IJslands! Een opleiding die past bij je denkniveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze taalcursus is beschikbaar vanaf €159,00 bij NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In december 2023 voor een voordelige prijs.

Vergelijking van thuisstudies IJslands december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAIJslands6 maanden€159,00Meer informatie
IJslands thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding IJslands op eigen tempo vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze plek check & vergelijk je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie IJslands(duaal of voltijd). Via deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Beginnen met een taalcursus IJslands gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten IJslands thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen open je gewoon via internet op een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding IJslands wordt al aangeboden vanaf €159,00 bij bijv. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Meer en meer werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? Hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige IJslands thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus IJslands: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De taalcursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een passende IJslands vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders als o.a. Scheidegger voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool West-Nederland voor Vertaler en Tolk. Daarnaast levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ook een IJslands klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles voor jouw taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-ijslands

Zoek opleiding op plaats


Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Basiskennis Biologie tot een studie als Wellness, en uiteraard ook de IJslands zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn situatie? Bijgaand beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Ruime keuze in opleidingen
 4. Laudius: Het laagste lesgeld van Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie IJslands online versneld volgen kan voor een bedrag van €159,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze producten kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (december 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets dat veel managers graag willen faciliteren. De reden hiervoor? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Doorgaans stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding IJslands. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

IJslands leren? Leer meer over een mooie, traditionele taal met NHA Het IJslands, de officiële taal van IJsland, is een rijke, traditionele taal. Heb je belangstelling voor dit unieke land en de eeuwenoude saga?s? Start met IJslands leren bij NHA. De IJslandse taal heeft zich ontwikkeld uit het Oudnoors. Maar waar in Noorwegen de taal veranderde, bleef deze in het afgelegen IJsland intact. Zo?n 320.000 mensen spreken IJslands. Ben je er daar strakséén van? Boeiende kennismaking IJsland is het land van de geisers en warmwaterbronnen, maar ook van de saga?s. Deze eeuwenoude verhalen staan aan de basis van prachtige literatuur. De cursus IJslands is een solide kennismaking met de traditionele taal. Je leert ook van alles over de lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je bijvoorbeeld de hoofdstad Reykjavik bezoekt. Je leert wat je kunt zeggen in veel voorkomende en herkenbare situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid. Dankzij de efficiënte lesopbouw heb je al snel een stevige woordenschat en kun je al binnen enkele lessen IJslands leren spreken.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie