nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cursus Indonesisch

De taalcursus Cursus Indonesisch comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker tref je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig populaire studies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie Cursus Indonesisch! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze taalcursus kun je vanuit huis volgen vanaf €199,00 bij onder andere NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Behulpzame docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Cursus Indonesisch juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHACursus Indonesisch12 maanden€199,00Meer informatie
Cursus Indonesisch online vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Cursus Indonesisch online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat er ook bij jou speelt, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Een goede optie is de online thuisstudie Cursus Indonesisch(duaal of voltijd). Tijdens deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een taalcursus Cursus Indonesisch kan moeiteloos via internet. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Hoeveel kost een Cursus Indonesisch thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend bestaat er een mentor of coach die jou door het traject helpen. De opleiding Cursus Indonesisch is er al vanaf €199,00 via de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel werkenden kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Cursus Indonesisch thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Cursus Indonesisch: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus heeft een studietijd van circa 12 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een specifieke Cursus Indonesisch vooropleiding een voorwaarde. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids check je extra info betreffende de toelatingseisen van deze taalcursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als bijv. Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld NHL Hogeschool. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene instellingen hebben ze mogelijkheid voor een Cursus Indonesisch klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem download je alles voor jouw taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving tref je zaken als het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-indonesisch

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld HBO Inleiding recht tot een studie als HBO Multiproblematiek binnen Social Work, en natuurlijk de Cursus Indonesisch zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn aspiraties? In de beschrijving hierna vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Altijd 15 dagen op proef
 2. LOI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Cursus Indonesisch online versneld volgen kost om en nabij de €199,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cursus Indonesisch. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Bahasa Indonesia: ontdek in Indonesisch deze prachtige taal Bahasa Indonesia is de nationale taal van Indonesië. Wil je dit unieke land met zijn bijzondere band met Nederland ervaren? De cursus Indonesisch helpt je goed op weg. Selamat datang! Welkom in Indonesië. Deze indrukwekkende?Gordel van Smaragd? bestaat uit ruim 13.000 eilanden. Door de uitgestrektheid van het eilandenrijk spreken de inwoner maar liefst 700 verschillende talen. Nederlandse woorden Sinds 1945 is?Bahasa Indonesia? de nationale taal van Indonesië. En hoewel het de moedertaal is van slechts 20 miljoen van de ruim 200 miljoen inwoners, verstaat naar schatting driekwart van de bevolking de taal. Beheers je het nationale Indonesisch, dan ben je gered in dit land. Bahasa Indonesia is een moderne en zeer dynamische taal. Door de band met Nederland bevat de taal veel Nederlandse woorden. Toegankelijk Goed om te weten: Indonesisch is geen lastige taal om te leren. Integendeel. Het is een vrij toegankelijke taal. Praktisch Indonesisch leren In de populaire cursus Indonesisch komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. De nadruk ligt op het praktische gebruik; je leert je redden in tal van alledaagse situaties. Eten bestellen, de weg vragen, een vriendelijk praatje aanknopen met de gastvrije inwoners en vertellen hoe mooi je het land vindt. Gaandeweg de cursus Indonesisch leer je allerlei interessante wetenswaardigheden over Indonesië en de Indonesische cultuur. Informeel en zakelijk Na het afronden van de cursus Indonesisch kun je de Indonesische taal lezen en schrijven en voer je zonder problemen een informeel of zakelijk gesprek.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie