nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Lets

De taalcursus Lets op afstand volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker tref je een ruim aanbod aan thuiscursussen en studies in de categorie Taalcursussen vanuit het Engels. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Lets! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is te koop vanaf €159,00 via o.a. NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Lets juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHALets6 maanden€159,00Meer informatie
Lets op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Lets thuis volgen

Zoek je een andere baan? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Lets(duaal of voltijd). Tijdens deze taalcursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, sport en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een taalcursus Lets regel je razendsnel online. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Lets thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Lets volg je al vanaf €159,00 via NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal medewerkers willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Lets thuisstudies.

Kan ik direct starten met de taalcursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Lets: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus duurt om en nabij de 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In de regel is een toepasbare Lets vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Islamitische Universiteit Rotterdam. Ook kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende instanties bieden ook een Lets klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Op deze plek tref je alles wat je nodig hebt voor jouw taalcursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen kan men ook terecht voor webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-lets

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Van HBO ISTQB Foundation en ISTQB Agile Tester Extension t/m Welsh, en tegenwoordig dus ook de Lets zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn aspiraties? Hieronder vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Lets online versneld volgen is realistisch vanaf €159,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Lets. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een Baltische taal leren spreken? Volg de cursus Lets. Het Lets is een van de twee nog bestaande Baltische talen. Taalkundig interessant. Waarom? Omdat de Letse taal in de loop der eeuwen nauwelijks veranderd is. Maak kennis met deze?oertaal?. Het Lets is verwant aan het Litouws en samen zijn dit de twee overgebleven Baltische talen. Lets wordt alleen gesproken in Letland en ondanks het geringe aantal sprekers is de taal interessant voor taalkundigen. De Baltische talen staan het dichtst bij de veronderstelde?oertaal?. Uitdagende cursus Lets Heb je bovengemiddelde belangstelling voor een historische taal? Of heb je bijvoorbeeld plannen voor een bezoek aan de Letse hoofdstad Riga? Dan is de cursus Lets de beste keuze. Lets schrijf je in het Romeinse schrift. Opmerkelijk is het gebruik van liggende streepjes boven klinkers en het veelvuldig gebruik van de cedille. Juist deze nieuwe elementen maken Lets leren extra uitdagend.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie