nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Litouws

De taalcursus Litouws op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je tientallen thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Taalcursussen vanuit het Engels. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve thuiscursussen en studies van toonaangevende afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuisstudie Litouws! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is beschikbaar vanaf €159,00 bij onder andere NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht thuisstudies Litouws juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHALitouws6 maanden€159,00Meer informatie
Litouws digitaal vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Litouws online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website komt dan om de hoek kijken. Op deze website tref je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Litouws(duaal of voltijd). Aan de hand van deze taalcursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met een drukke baan, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een taalcursus Litouws is niet ingewikkeld. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat is de prijs van een Litouws thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Litouws kun je al volgen vanaf €159,00 via bijvoorbeeld NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot deel van de mensen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Litouws thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn taalcursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Litouws: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De taalcursus duurt circa 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een relevante Litouws vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij SOD Next. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste instanties geven ook een Litouws klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, meer individuele begeleiding en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je taalcursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-talen-cursus-litouws

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Cupcakes Bakken tot en met Nail Art, en uiteraard ook de Litouws zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Litouws online versneld volgen is realistisch vanaf €159,00. Maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Advies van de adviseur: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • Het traject is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Litouws. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De taal van Litouwen leren? Volg de cursus Litouws. Heb je interesse in Litouwen? Of belangstelling voor de ontwikkeling van talen? Dan is de cursus Litouws een aanrader. Tal van deskundigen zien Litouws als de oudste moderne Europese taal. Het Litouws behoort samen met het Lets tot de Baltische taalfamilie. Het is de taal van ongeveer 3 miljoen mensen. Ondanks een beperkt aantal sprekers is de taal meer dan interessant voor taalkundigen. De Baltische talen staan het dichtst bij de veronderstelde?oertaal?. Uitdagende cursus Heb je interesse in een historische taal? Of heb je bijvoorbeeld plannen voor een bezoek aan de Litouwse hoofdstad Vilnius? Dan is de cursus Litouws een inkopper. Litouws schrijven wij in het Romeinse schrift, maar de taal heeft wel een aantal aanvullende letters, zoals de?, de ?, en de ?. Juist deze nieuwe elementen maken het leren van de taal extra uitdagend. Je leert wat je kunt zeggen in makkelijke en moeilijke situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je snel je spreek- en luistervaardigheid. De slimme lesopbouw staat garant voor eenflinke woordenschat.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie