nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Maleis

De taalcursus Maleis flexibel vanuit huis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl bekijk je erkende thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Taalcursussen vanuit het Engels. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk heel eenvoudig de beste zelfstudies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Maleis! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze taalcursus kun je vanuit huis volgen vanaf €159,00 bij een opleider als NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Maleis juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMaleis6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSMaleis Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Maleis vanuit huis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Maleis online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Maleis(duaal of voltijd). Via deze taalcursus leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, hobby’s en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een taalcursus Maleis regel je razendsnel online. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Maleis thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak bestaat er een mentor of coach die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Maleis volg je al vanaf €159,00 bij bijvoorbeeld NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel mensen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hieronder bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Maleis thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de taalcursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Maleis: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De taalcursus duurt plusminus 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies hebben in de regel weinig basiseisen. Betreft het een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een specifieke Maleis vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school tref je alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van instellingen als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als NHTV internationaal hoger onderwijs Breda. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende aanbieders faciliteren ook een Maleis klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online vind je belangrijke info rondom jouw taalcursus en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-talen-cursus-maleis

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit loopt van MBO Marketing research tot aan SEO Specialist, en natuurlijk de Maleis zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn ambities? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Maleis online versneld volgen is realistisch vanaf €159,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Maleis. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Benieuwd naar de taal van Maleisië, Singapore en Brunei? Maleis leren? Spreek je Maleis? Dan kun je goed uit de voeten in Maleisië. Maar ook in Singapore, Brunei en Zuid-Thailand spreken mensen Maleis. Maak kennis met deze aan het Indonesisch verwante taal. Maleisië is een Islamitische staat in Zuidoost-Azië. Het land is de laatste jaren uitgegroeid tot een economische grootmacht in deze regio en lokt een groeiend aantal toeristen. Basisconversatie De Maleise taal wordt gesproken in Maleisië, Singapore en Brunei en door een gedeelte van de Islamitische bevolking van Zuid-Thailand. Het verschil tussen Maleis en Indonesisch zit puur in de spelling: Maleis is ontwikkeld door de Britten en Indonesisch door de Nederlanders. Contact leggen Plannen voor een trip naar Maleisië of een land waar Maleis wordt gesproken? Na de cursus Maleis maak je gemakkelijk contact met de bevolking.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie