nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Oekraïens

De taalcursus Oekraïens op afstand volgen? Via www.thuisstudiezoeken.nl vind je erkende thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Check en vergelijk direct populaire thuisopleidingen van Hollandse onderwijsinstellingen als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie Oekraïens! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €159,00 via NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Opleiders thuisstudie Oekraïens juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAOekraïens6 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSOekraiens Voor Beginners3 maanden€119,00Meer informatie
Oekraïens digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Oekraïens online thuis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Op deze website tref je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Taalcursussen vanuit het Engels? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Oekraïens(duaal of voltijd). Door deze taalcursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een taalcursus Oekraïens is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele kosten Oekraïens thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Oekraïens is er nu al vanaf €159,00 bij het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hieronder vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Oekraïens thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn taalcursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Oekraïens: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De taalcursus heeft een studietijd van gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een relevante Oekraïens vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder achterhaal je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze taalcursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld LOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals SintLucas. Ook kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen bieden ook een Oekraïens klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem download je alles wat je nodig hebt voor jouw taalcursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, oefeningen, het lesmateriaal, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-talen-cursus-oekraiens

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Engels A1, A2, B1 tot een studie als Muziek & Notenschrift, en sinds kort dus ook de Oekraïens zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie Oekraïens online versneld volgen kost om en nabij de €159,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per jaar), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Oekraïens. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Oekraïens leren? Ontdek een Slavische taal: kies de cursus Oekraïens. Oekraïne is na Rusland de grootste Europese staat van de voormalige Sovjet-Unie. Heb je belangstelling voor dit land en wil je Oekraïens leren spreken? Een mooie uitdaging. Met ruim 50 miljoen inwoners is Oekraïne qua inwoners het vijfde land van Europa. Het is een sterk geïndustrialiseerd land dat interessante handelsmogelijkheden biedt. Wanneer je de taal spreekt, is het spreekwoordelijke ijs met de Oekraïners snel gebroken en maak je gemakkelijk contact. Cyrillisch schrift Deze taalcursus is de eerste cursus Oekraïens die na de onafhankelijkheid van het land is uitgegeven. Oekraïens is een van de twaalf Slavische talen en heeft veel overeenkomsten met het Pools, het Witrussisch en het Russisch. De Oekraïense taal lijkt misschien moeilijk. Je herkent maar weinig woorden en het Cyrillische schrift is beslist even wennen. Maar met de taalcursus Oekraïens voelt het toch al snel vertrouwd. Ook leuk: je leert in de cursus Oekraïens over de lokale gewoonten en gebruiken. Kennis die je goed van pas komt wanneer je Kiev of een ander stukje Oekraïene bezoekt. Zakenreis Oekraïens leren is nuttig als je beroepshalve met ondernemers uit de Oekraïne te maken krijgt. Heb je reisplannen naar dit interessante land? Dan leg je na de cursus snel contact met de plaatselijke bevolking.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie