nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlands als tweede taal

De taalcursus Nederlands als tweede taal op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie Nederlands. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk direct professionele thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Scheidegger en start vandaag nog met jouw thuisstudie Nederlands als tweede taal! Studeren op je eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze taalcursus is te koop vanaf €412,50 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juni 2024 scherpe tarieven.

Vergelijk thuisstudies Nederlands als tweede taal juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTINederlands als tweede taal (NT2)12 maanden€412,50Meer informatie
Nederlands als tweede taal (NT2) thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Nederlands als tweede taal thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Hier check & vergelijk je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Nederlands? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Nederlands als tweede taal (NT2)(duaal of voltijd). Door deze taalcursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een taalcursus Nederlands als tweede taal is niet ingewikkeld. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Nederlands als tweede taal thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou kan helpen. De opleiding Nederlands als tweede taal (NT2) kun je bestellen vanaf €412,50 bij NTI. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NTI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Nederlands als tweede taal (NT2) thuisstudies.

Kan ik direct starten met de taalcursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Nederlands als tweede taal: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De taalcursus heeft een studietijd van zo’n 12 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Dikwijls is hier een matchende Nederlands als tweede taal vooropleiding een harde eis. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids check je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze taalcursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Schoevers. Daarbij kan je ook rekenen op een echt branchediploma als fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Nederlands als tweede taal klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem tref je alles wat je nodig hebt voor jouw taalcursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-talen-nederlands-als-tweede-taal

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan HBO Activerende werkvormen en blended learning tot Hoger management, en dus ook de Nederlands als tweede taal zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? Bijgaand vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Nederlands als tweede taal (NT2) online volgen kan al vanaf €412,50. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante producten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Belangrijk: niet elke studie komt in aanmerking (juni 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. In de regel is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Nederlands als tweede taal. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil jij in Nederland studeren of werken en daarom de taal goed leren? Start dan de cursus Nederlands als tweede taal (NT2) bij NTI. Voor deze opleiding heb je een basiskennis Nederlandse taal nodig. Na afronding ben je klaar voor het internationaal erkende staatsexamen NT2. Hiermee bewijs je dat jouw Nederlandse taal goed genoeg is voor veel banen en opleidingen op mbo 3 of hoger niveau. Lijkt dat je wat? Schrijf je vandaag nog in en start morgen met Nederlandse les!

Daarom kies je voor Nederlands als tweede taal (NT2) van het NTI:

 • Zelfstandig voorbereiden op NT2-examen
 • Veel gratis oefenmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie