nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

De taalcursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. onze vergelijkingstool ontdek je alle erkende thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Taalcursussen vanuit het Nederlands. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist zin in totaal iets nieuws? Bekijk en vergelijken probleemloos de beste thuiscursussen en studies van toonaangevende opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze taalcursus is te bestellen vanaf €139,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHANederlands Foutloos Schrijven en Spreken6 maanden€139,00Meer informatie
NTINederlands foutloos schrijven en spreken12 maanden€216,00Meer informatie
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken digitaal vanuit huis

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken flexibel vanuit huis starten

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek vind je een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Taalcursussen vanuit het Nederlands? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken(duaal of voltijd). In deze taalcursus doe je belangrijke kennis op, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een taalcursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Hoeveel kost een Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op een PC, smartphone of iPad. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is er al vanaf €139,00 via o.a. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de Hollanders willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het alleen maar leuker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de taalcursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken: je kan elke week starten met deze opleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De taalcursus heeft een studietijd van circa 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een passende Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je de verdere details betreffende de toelatingseisen van deze taalcursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Dirksen. Bovendien krijgen deelnemers soms een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse onderwijsinstellingen verstrekken ook een Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving raadpleeg je belangrijke info rondom jouw taalcursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-talen-nederlands-foutloos-schrijven-en-spreken

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Van Masterclass Strategie en organisatie tot Introductiecursus schrijven, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Hieronder vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als onderwijsinstellingen in het reguliere onderwijs
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken online versneld volgen is realistisch vanaf €139,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Je kennis opfrissen? Volg de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken?Hoe heb hij Nederlands leeren schrijfen?? Wat is het fijn als je goed Nederlands kunt spreken en schrijven. Daar heb je immers iedere dag plezier van. Weet je bijvoorbeeld nog hoe het zit met de regels voor spelling en grammatica? Komt er wel of geen t achter?ik word?? Of het nu op je werk is of in je privésituatie: een goede beheersing van de Nederlandse taal is onontbeerlijk. Bijvoorbeeld bij het invullen van een formulier, het beantwoorden van een mailtje of het maken van een uitnodiging. Maar ook voor het lezen van de krant, het helpen van je kinderen bij hun huiswerk en het houden van een toespraak op een feestje. Taalregels oefenen Ben je weleens onzeker over je taalvaardigheid? Vind je de spellingsregels lastig of zie je ertegenop om in een groep het woord te voeren? De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt uitkomst. Goed communiceren, dat kun je prima leren. De praktische cursus helpt je bij schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert op een speelse en eenvoudige manier de taalregels en je oefent met spelling, werkwoorden en leestekens. Je ervaart hoe je op een snelle manier lange en moeilijke teksten kunt doorgronden en je maakt kennis met begrippen als tekstdoel, alinea?s en kopregels. Gesprekken voeren Je leert hoe je een effectieve brief schrijft, zoals een sollicitatie- of klachtenbrief. En vind je het moeilijk om in gesprekken de juiste woorden te vinden? Of vind je het eng om een toespraak te houden? Ook je mondelinge taalvaardigheid krijgt in de cursus Nederlands een extra stimulans. Veelzijdige cursus Van grammatica tot spelling, stijl en meer: de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken zorgt ervoor dat je beter uit je woorden komt. Zowel schriftelijk als mondeling. Elk onderdeel bestaat uit vier lessen en elke les sluit je af met opdrachten en een samenvatting. Kennis opfrissen De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is een goede keuze voor iedereen die schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid wil opfrissen. Werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud. Een speciale vooropleiding is voor de cursus niet nodig. Na de cursus sta je schriftelijk en verbaal sterker in je schoenen. Vol zelfvertrouwen schrijf je brieven, lees je artikelen en spreek je mensen toe. Een goede gedachte.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie