nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Aardrijkskunde

De opleiding HAVO Aardrijkskunde zelfstandig vanuit huis volgen? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk meteen de beste thuisopleidingen en cursussen van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuisstudie HAVO Aardrijkskunde! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €336,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In december 2023 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies HAVO Aardrijkskunde december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Aardrijkskunde6 maanden€336,00Meer informatie
NHAHAVO Aardrijkskunde7 maanden€209,00Meer informatie
NTIHAVO Aardrijkskunde8 maanden€232,20Meer informatie
LAUDIUSHAVO Aardrijkskunde7 maanden€159,00Meer informatie
HAVO Aardrijkskunde thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding HAVO Aardrijkskunde flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website check je een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HAVO Aardrijkskunde(duaal of voltijd). Via deze opleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een opleiding HAVO Aardrijkskunde is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten HAVO Aardrijkskunde thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal open je gewoon via internet op een macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HAVO Aardrijkskunde kun je bestellen vanaf €336,00 bij bijv. LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige HAVO Aardrijkskunde thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HAVO Aardrijkskunde: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een toepasbare HAVO Aardrijkskunde vooropleiding een harde eis. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als onder andere NCOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Fontys Hogescholen. Verder krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Flink wat scholen geven ook een HAVO Aardrijkskunde klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In dat portaal check je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-aardrijkskunde

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Feng Shui tot aan HBO Klinische psychologie, en uiteraard ook de HAVO Aardrijkskunde zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn aspiraties? Onderstaand beschrijven we kort de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Brochure ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie HAVO Aardrijkskunde online versneld volgen doe je vanaf €336,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Let op: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (december 2023). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt rechtstreeks bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HAVO Aardrijkskunde. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wie het officiële HAVO-certificaat aardrijkskunde wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen aardrijkskunde. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie