nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VMBO Geschiedenis

De opleiding VMBO Geschiedenis op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Middels Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de beste thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk probleemloos professionele thuisstudies van erkende scholen als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie VMBO Geschiedenis! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze opleiding is te koop vanaf €169,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In mei 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies VMBO Geschiedenis mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAVMBO Geschiedenis6 maanden€169,00Meer informatie
LAUDIUSVMBO Geschiedenis6 maanden€139,00Meer informatie
VMBO Geschiedenis op eigen tempo thuis volgen

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding VMBO Geschiedenis vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Hier kom je in aanraking met ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein VMBO? Een goede optie is de online thuisstudie VMBO Geschiedenis. Met deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, sport en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een opleiding VMBO Geschiedenis gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een VMBO Geschiedenis thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding VMBO Geschiedenis kun je bestellen vanaf €169,00 via bijv. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer volwassenen willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Hieronder vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige VMBO Geschiedenis thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VMBO Geschiedenis: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De opleiding kun je afronden circa 6 maanden. Als je veel tijd hebt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een toepasbare VMBO Geschiedenis vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina bekijk je de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Oysterwyck Hogeschool. Verder levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende instanties faciliteren ook een VMBO Geschiedenis klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet tref je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving vind je onder andere het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vgeschiedenis

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan HBO Accountmanagement tot en met Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie, en uiteraard ook de VMBO Geschiedenis zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: De beste prijs-kwaliteitverhouding
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie VMBO Geschiedenis online versneld volgen is mogelijk vanaf €169,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (mei 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VMBO Geschiedenis. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Haal het officiële staatsexamen VMBO Geschiedeniscomplete lesstof + examentraining Hoe begon de Tweede Wereldoorlog? Welke gevolgen had de veroordeling van de onschuldige Alfred Dreyfus? De Slag bij Nieuwpoort was wanneer ook alweer en wie had het voorzien op Willem van Oranje? Volg de cursus Geschiedenis en je kunt feilloos grote gebeurtenissen plaatsen in de historie. Ook ben je uitstekend voorbereid op het examen. Geschiedenis is toch een blast from the past? Valt best mee. Van de geschiedenis kun je leren. Sterker nog, de geschiedenis vertelt ons ook nuttige dingen over de toekomst. De lessen van de cursus VMBO Geschiedenis zijn volledig afgestemd op het officiële VMBO staatsexamen. Zo ben je perfect voorbereid als je examen doet. Het lesmateriaal bestaat uit een algemeen deel en een pakket onderdelen dat jaarlijks wisselt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie