nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Biologie

De opleiding HAVO Biologie digitaal volgen? D.m.v. onze vergelijker tref je erkende thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig professionele thuisopleidingen en cursussen van erkende onderwijsinstellingen als NHA en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie HAVO Biologie! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding is beschikbaar vanaf €448,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Zelf je studie indelen.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies HAVO Biologie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Biologie8 maanden€448,00Meer informatie
NHAHAVO Biologie8 maanden€229,00Meer informatie
NTIHAVO Biologie8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Biologie digitaal vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding HAVO Biologie flexibel vanuit huis starten

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site komt dan om de hoek kijken. Op deze plek kom je in aanraking met tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HAVO Biologie(duaal of voltijd). Binnen deze opleiding doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een opleiding HAVO Biologie kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf heb je regelmatig contact met een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een HAVO Biologie thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie kun je via internet bekijken met een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding HAVO Biologie is er al vanaf €448,00 bij bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige HAVO Biologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HAVO Biologie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De opleiding kun je afronden zo’n 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een dergelijke HAVO Biologie vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure achterhaal je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC Da Vinci College. Mogelijk krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de scholen beschikken over een HAVO Biologie klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Vrijwel alle opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In deze omgeving download je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving zoek je ook naar webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-biologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van JavaScript jQuery tot een opleiding als Cafébedrijf, en natuurlijk de HAVO Biologie zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn persoonlijke wensen? In het volgende overzicht beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 100% examengarantie
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie HAVO Biologie online versneld volgen is realistisch vanaf €448,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke producten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie is van belang voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Biologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wie het officiële HAVO-certificaat biologie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen biologie. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie