nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Deelcertificaten

De opleiding HAVO Deelcertificaten digitaal volgen? Aan de hand van Thuisstudiezoeken.nl bekijk je de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van VMBO-HAVO-VWO. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken gemakkelijk veel gekozen thuiscursussen en studies van respectabele scholen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie HAVO Deelcertificaten! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €224,00 bij LOI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht thuisstudies HAVO Deelcertificaten juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO (deelcertificaten)4 maanden€224,00Meer informatie
HAVO (deelcertificaten) digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding HAVO Deelcertificaten flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Op welk niveau jij ook denkt; voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Op deze plek tref je ontzettend veel thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO (deelcertificaten)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een opleiding HAVO Deelcertificaten is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijs HAVO Deelcertificaten thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HAVO (deelcertificaten) kun je al volgen vanaf €224,00 via o.a. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel Hollanders willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HAVO (deelcertificaten) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HAVO Deelcertificaten: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De opleiding heeft een looptijd van pakweg 4 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende HAVO Deelcertificaten vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder achterhaal je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Marnix Academie. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel instanties beschikken over een HAVO Deelcertificaten klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving tref je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars, oefeningen, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-deelcertificaten

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Slijtersvakdiploma tot een studie als HBO Mediarecht, en nu dus ook de HAVO Deelcertificaten zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn ambities? Hierna beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Zonder extra kosten langer studeren (tot tweemaal de studieduur)
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Gratis informatiefolder
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie HAVO (deelcertificaten) online versneld volgen is haalbaar rond de €224,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende onderdelen mag je aftrekken:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: er gelden strenge regels (juni 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Deelcertificaten. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je één of meer losse HAVO-vakken volgen? Bijvoorbeeld omdat je nog certificaten mist, gezakt bent voor een vak, versneld een diploma wilt halen, wilt overstappen op een ander profiel of omdat je nog een extra vak moet volgen voor toelating tot een vervolgopleiding? Dan is deze opleiding van de LOI ideaal! Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis en in je eigen tempo. Daarbij krijg je via internet persoonlijke begeleiding door ervaren docenten uit het voortgezet onderwijs. Je staat er dus nooit alleen voor! Je volgt precies de vakken die je wilt. Hiermee bereid je je perfect voor op de officiële staatsexamens. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie