nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Duits

De opleiding HAVO Duits op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies vind je tientallen thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk eenvoudig de beste opleidingen en thuisstudies van Hollandse onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en start vandaag nog met jouw thuisstudie HAVO Duits! Studeren op je eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €448,00 bij onder andere LOI.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 goedkoop aangeboden.

Vergelijk thuisstudies HAVO Duits juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Duits8 maanden€448,00Meer informatie
NHAHAVO Duits8 maanden€299,00Meer informatie
LAUDIUSHAVO Duits8 maanden€249,00Meer informatie
HAVO Duits digitaal vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding HAVO Duits thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek vind je uitgebreide info over een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie HAVO Duits(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met jouw functie, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een opleiding HAVO Duits is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je ondersteund door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de kosten van een HAVO Duits thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel informatie bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding HAVO Duits is er nu al vanaf €448,00 via de onderwijsinstelling LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige HAVO Duits thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HAVO Duits: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De opleiding heeft een looptijd van zo’n 8 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een dergelijke HAVO Duits vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure kun je terecht voor ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen als o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Islamitische Universiteit Europa. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende opleidershebben ook een HAVO Duits klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online tref je alles voor jouw opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen kan men ook terecht voor het lesmateriaal, oefeningen, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-duits

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Onder andere MBO Financiële beroepen tot aan Zakelijk schrijven, en natuurlijk de HAVO Duits zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn doelen en wensen? Onderstaand behandelen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Beroepsgericht volwassenenonderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een hoogwaardige thuisstudie HAVO Duits online versneld volgen is haalbaar rond de €448,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten mag je aftrekken:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via de werkgever starten kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding HAVO Duits. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wie het officiële HAVO-certificaat Duits wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Duits. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie