nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Economie

De opleiding HAVO Economie vanuit huis volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de meest interessante thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk direct goede zelfstudies en thuiscursussen van respectabele afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie HAVO Economie! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €336,00 via o.a. LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Professionele docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In mei 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie HAVO Economie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Economie6 maanden€336,00Meer informatie
NHAHAVO Economie7 maanden€229,00Meer informatie
NTIHAVO Economie8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Economie zelf thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding HAVO Economie thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website check & vergelijk je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO Economie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een opleiding HAVO Economie kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven HAVO Economie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding HAVO Economie is er al vanaf €336,00 via bijvoorbeeld LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige HAVO Economie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HAVO Economie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding duurt gemiddeld 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In sommige gevallen is een bepaalde HAVO Economie vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis studiegids bekijk je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als STC. Daarnaast levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instanties hebben ook een HAVO Economie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dit systeem bekijk je alles voor jouw opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-economie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van HAVO Duits tot een studie als Kunst en cultuur, en je kunt nu dus ook kiezen voor de HAVO Economie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf lees je over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Erkende en enige particuliere hogeschool met overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg, ITK
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Open-Boek-Examen thuis
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie HAVO Economie online volgen kan al vanaf €336,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: er gelden strenge regels (mei 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus een win-win situatie. Doorgaans mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Economie. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Wie het officiële HAVO-certificaat economie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen economie. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie