nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Filosofie

De opleiding HAVO Filosofie zelfstandig thuis volgen? Geholpen door onze vergelijkingstool ontdek je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken probleemloos goede thuiscursussen en studies van respectabele onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) en wie weet begin jij volgende week al met een thuisstudie HAVO Filosofie! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding is er al vanaf €336,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Online account met studieplanning.
 • Professionele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In mei 2024 goedkoop aangeboden.

Aanbieders thuisstudie HAVO Filosofie mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Filosofie6 maanden€336,00Meer informatie
HAVO Filosofie vanuit huis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding HAVO Filosofie op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Verder groeien binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HAVO Filosofie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Ideaal als je studeren moet combineren met werk of een andere opleiding, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een opleiding HAVO Filosofie gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens maken. Uiteraard wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de tarieven van een HAVO Filosofie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met jouw PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding HAVO Filosofie is er al vanaf €336,00 bij LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? Hierna geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige HAVO Filosofie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus HAVO Filosofie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Normaal gesproken is een specifieke HAVO Filosofie vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder check je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Avans+. Tevens krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
De meeste scholen bieden ook een HAVO Filosofie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zoek je ook naar oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-filosofie

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Kroatisch Voor Beginners tot MBO Tandartsassistent, en sinds kort dus ook de HAVO Filosofie zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie HAVO Filosofie online versneld volgen is realistisch vanaf €336,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (mei 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus een win-win situatie. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Filosofie. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wie het officiële HAVO-certificaat filosofie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen filosofie. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie