nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Frans

De opleiding HAVO Frans digitaal volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk veel gekozen thuisopleidingen van Hollandse instellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie HAVO Frans! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze opleiding is beschikbaar vanaf €448,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Uitstekende docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In december 2023 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie HAVO Frans december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Frans8 maanden€448,00Meer informatie
NHAHAVO Frans12 maanden€439,00Meer informatie
HAVO Frans zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding HAVO Frans op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek check je veel verschillende studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Een goede optie is de online thuisstudie HAVO Frans(duaal of voltijd). Aan de hand van deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een opleiding HAVO Frans is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele tarieven HAVO Frans thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met een telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding HAVO Frans volg je al vanaf €448,00 bij o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel jongeren willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige HAVO Frans thuisstudies.

Kan ik direct starten met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus HAVO Frans: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 8 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare HAVO Frans vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina tref je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Wagner Group. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen hebben ook een HAVO Frans klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en je hebt meer een stok achter de deur. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online bekijk je de belangrijke documenten voor jouw opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-frans

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Eigen beautysalon starten tot aan Braziliaans, en nu dus ook de HAVO Frans zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn doelen en wensen? In de beschrijving hierna behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Studeren op een tempo dat bij jou past
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie HAVO Frans online versneld volgen kan voor een bedrag van €448,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De belangrijkste factoren zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (december 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De opleiding een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Frans. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wie het officiële HAVO-certificaat Frans wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen Frans. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie