nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Geschiedenis

De opleiding HAVO Geschiedenis op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk professionele thuiscursussen en studies van Nederlandse onderwijsinstellingen als NCOI en start vandaag nog met jouw thuisstudie HAVO Geschiedenis! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze opleiding kan jij volgen vanaf €336,00 bij onder andere LOI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies HAVO Geschiedenis juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Geschiedenis6 maanden€336,00Meer informatie
NHAHAVO Geschiedenis7 maanden€289,00Meer informatie
HAVO Geschiedenis online vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding HAVO Geschiedenis vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker check je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie HAVO Geschiedenis(duaal of voltijd). Via deze opleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een opleiding HAVO Geschiedenis is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs HAVO Geschiedenis thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HAVO Geschiedenis wordt al aangeboden vanaf €336,00 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hierna besteden we aandacht aan enkele prangende vragen rondom zelfstandige HAVO Geschiedenis thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus HAVO Geschiedenis: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een toepasbare HAVO Geschiedenis vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21-plus toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen als onder andere NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HZ University of Applied Sciences. Bovendien kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel opleidersbieden ook een HAVO Geschiedenis klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Online vind je snel alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-geschiedenis

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere WFT Schadeverzekeringen tot een opleiding als Bierbrevet, en dus ook de HAVO Geschiedenis zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? Bijgaand behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie HAVO Geschiedenis online versneld volgen doe je vanaf €336,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Geschiedenis. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Wie het officiële HAVO-certificaat geschiedenis wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen geschiedenis. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie