nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Maatschappijleer

De opleiding HAVO Maatschappijleer op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker lees je alles over erkende thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Bekijk en vergelijken moeiteloos de beste thuisopleidingen van erkende instellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuisstudie HAVO Maatschappijleer! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €224,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies HAVO Maatschappijleer juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Maatschappijleer4 maanden€224,00Meer informatie
NHAHAVO Maatschappijleer4 maanden€169,00Meer informatie
HAVO Maatschappijleer online vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding HAVO Maatschappijleer flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie HAVO Maatschappijleer(duaal of voltijd). Door het volgen van deze opleiding doe je in korte termijn veel kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een opleiding HAVO Maatschappijleer gaat sneller dan je denkt. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een HAVO Maatschappijleer thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding HAVO Maatschappijleer is er nu al vanaf €224,00 via LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Veel arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige HAVO Maatschappijleer thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus HAVO Maatschappijleer: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De opleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 4 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Meestal is een matchende HAVO Maatschappijleer vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding check je alle relevante details m.b.t. de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Saxion. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende scholen geven ook een HAVO Maatschappijleer klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Via internet check je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, het lesmateriaal. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-maatschappijleer

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Van HBO Longfunctieanalist tot en met HBO Networking with Windows Server 2016, en tegenwoordig dus ook de HAVO Maatschappijleer zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie HAVO Maatschappijleer online volgen kan al vanaf €224,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding is gericht op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten bedragen minimaal €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Maatschappijleer. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wie het officiële HAVO-certificaat maatschappijleer wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen maatschappijleer. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie