nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Management en organisatie

De opleiding HAVO Management en organisatie flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk meteen de beste thuisstudies van Hollandse instellingen als Thuiscursus.nl en start vandaag nog met jouw thuisstudie HAVO Management en organisatie! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en fantastische praktijkdocenten. Deze opleiding kun je al volgen vanaf €336,00 via o.a. LOI.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Opleiders thuisstudie HAVO Management en organisatie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHAVO Management en organisatie6 maanden€336,00Meer informatie
LAUDIUSHAVO Management En Organisatie9 maanden€249,00Meer informatie
HAVO Management en organisatie vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding HAVO Management en organisatie online thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker kom je in aanraking met ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je verder leren binnen het domein VMBO-HAVO-VWO? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie HAVO Management en organisatie(duaal of voltijd). Tijdens deze opleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, andere interesses en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een opleiding HAVO Management en organisatie gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief HAVO Management en organisatie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken op jouw macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die helpen bij vragen en problemen. De opleiding HAVO Management en organisatie is er nu al vanaf €336,00 via o.a. LOI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder vind je de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige HAVO Management en organisatie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus HAVO Management en organisatie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding kun je afronden ongeveer 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een passende HAVO Management en organisatie vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de folder van de school kun je terecht voor de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze studies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Landstede groep. Daarnaast levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de opleidersbieden ook een HAVO Management en organisatie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek check je belangrijke info rondom jouw opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, video’s, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-management-en-organisatie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van HBO Vertaler Spaans tot en met Kniptechnieken dames, en natuurlijk de HAVO Management en organisatie zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn aspiraties? Bijgaand lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Meer dan 300 cursussen
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie HAVO Management en organisatie online volgen kan al vanaf €336,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De studie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Standaard mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Management en organisatie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wie het officiële HAVO-certificaat management en organisatie wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via  thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen management en organisatie. Het certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie