nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie HAVO Natuurkunde

De opleiding HAVO Natuurkunde flexibel en snel thuis volgen? Middels onze vergelijkingstool check & vergelijk je goed aangeschreven thuisstudies, cursussen en trainingen in de categorie HAVO. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig professionele thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Scheidegger en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuisopleiding HAVO Natuurkunde! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze opleiding is er al vanaf €229,00 bij onder andere NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies HAVO Natuurkunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAHAVO Natuurkunde9 maanden€229,00Meer informatie
LOIHAVO Natuurkunde8 maanden€448,00Meer informatie
NTIHAVO Natuurkunde8 maanden€232,20Meer informatie
HAVO Natuurkunde zelf thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding HAVO Natuurkunde vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vind je een ruim aanbod opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein HAVO? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie HAVO Natuurkunde(duaal of voltijd). Via deze opleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met je werk, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een opleiding HAVO Natuurkunde gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Het leren gaat beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Uiteraard heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen HAVO Natuurkunde thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider die jou kan helpen. De opleiding HAVO Natuurkunde kan men aanschaffen vanaf €229,00 via het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Veel medewerkers kiezen voor een studie aan huis. De maximale vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige HAVO Natuurkunde thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de opleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus HAVO Natuurkunde: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De opleiding duurt grofweg 9 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een relevante HAVO Natuurkunde vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina tref je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Opleidingsinstelling Geestelijke Gezondheidszorg Verpleegkunde. Mogelijk krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de scholen verstrekken ook een HAVO Natuurkunde klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en meer gerichte voorbereiding op examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal bekijk je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-havo-natuurkunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Financieel Management tot aan HBO Big data, en tegenwoordig dus ook de HAVO Natuurkunde zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn ambities? In de beschrijving hierna lees je over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie HAVO Natuurkunde online versneld volgen kan voor een bedrag van €229,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante zaken mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Doorgaans mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding HAVO Natuurkunde. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Haal het officiële staatsexamen HAVO Natuurkunde complete lesstof + examentraining Hoeveel energie kost het om de wissels van het Nederlandse spoor vrij te houden van sneeuw en vorst? Doorgrond de wetten en de werking van de natuur. Volg de cursus HAVO Natuurkunde. In een huis bestaan de buitenmuren meestal uit twee stenen muren met een ruimte ertussen: de spouw. De spouw kan lucht bevatten of gevuld zijn met isolatiemateriaal. Lucht is een slechte warmtegeleider, maar welke gevolgen heeft de muur voor warmtetransport? Dit soort vragen en meer kun je natuurlijk verwachten op het examen. De cursus bereidt je goed voor. Natuurkunde is een verplicht vak bij het HAVO-profiel natuur en techniek en een keuzevak bij de andere profielen. Combineer de cursus Natuurkunde met Wiskunde: deze vakken vullen elkaar naadloos aan. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: beeld- en geluidstechniek; beweging en energie; eigenschappen van materialen en stoffen; aarde en heelal; meten en regelen; natuurkunde en technologie. Het examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling gedeelte. Voor de cursus heb je een rekenmachine en een BINAS tabellenboekje nodig.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie